Torii HunterSituace v Anaheimu
(23. 7. 2010, 22:13:43, přečteno 715×)

Angel stadium ležící ve čtvrti Anaheim v Los Angeles je domácím stánkem pro zdejší tým Los Angeles Angels of Anaheim. Situace v tomto týmu však není nikterak dobrá. Nyní si je představíme trochu blíže.

Tým ztrácí šest bodů na vedoucí tým divize Rangers a dokonce už osm bodů na Rays, kteří vedou tabulku o divokou kartu do play off. Další frustrací v týmu jsou zranění hráči, a proto někteří hráči musejí suplovat pozice, které jim nejsou příliš vlastní.

Díky tomu provedlo vedení zajímavý krok a vyměnilo dva své nadhazovače do Kansasu a ti poslali do Kalifornie výtečného třetího metaře Alberta Callaspa. Jeho letošní statistiky jsou více než dobré a ukazuje, že dokáže být platným hráčem. Alberto zatím prožívá svou nejvydařenější sezónu a celkové nastřílel osm homerunů a připsal si 43 RBI. Na druhou stranu se Angels museli zbavit dvou nadhazovačů. Sean O’Sullivan letos hraje svou druhou sezónu v MLB a jeho letošní ERA je 2.08, ale odházel pouze 13 IP. Druhý nadhazovač, který putuje do Kansasu, je mladý Will Smith, který do MLB doposud nenahlédl.

Kendry Morales

Nyní se podívejme na listinu zraněných. Největší letošní ztráta pro Angels je rozhodně první metař Kendry Morales, od kterého se očekávalo hodně. Bohužel Kendry si zlomil levou nohu a sezóna pro něj skončila. Další hráč na DL je Scott Kazmir, který přišel do LA loni z Tampy. Kazmirova letošní bilance je 7-9 při ERA 6.92, a tak raději skončil s namoženým ramenem na DL.

Při absenci Moralese chybí Angels opravdový první metař. Proto zde supluje především chytač Mike Napoli nebo třetí metař Brandon Wood. Angels vlastní dva nezkušené chytače, a tak mají možnost je vyzkoušet. Bobby Wilson a Jeff Mathis tak mají možnost nakouknout do Major League.

Pozici druhého metaře má v Angels jistou Howie Kendrick. Letošní sezónu má velice slušnou, a tak je jeho pozice v týmu neotřesitelná. Howie je taky v Los Angeles velice oblíbený a místní fans ho mají hodně v oblibě.

Pozici spojky v týmu zastává Erick Aybar, ale je zde i možnost střídání s Brandonem Woodem, který po příchodu třetího metaře Callaspa bude více zkoušet tuto pozici. Aybar byl zraněný, ale po návratu do sestavy ukázal, že dokáže být stále platným hráčem hlavně v pozici leadoff hittera, neboli hráče, který má za úkol hlavně skórovat.

Třetí metu bude nejspíše v nejbližších dnech hájit Callaspo, pokud ne, je zde připravený Wood a nebo Maicer Izturis, který může zaskakovat i na pozici spojky. Izturisovy statistiky však v letošní sezóně nejsou nikterak oslnivé, a tak je to hráč spíše na lavičku.

Torii Hunter

Levé pole na Angel Stadium hájí po dlouhé roky opora Angels Juan Rivera. Avšak jeho letošní statistiky také ukazují na to, že již nemá ten mladický elán. A jeho dvaatřicet let je znát. Pozici pravého polaře zastupuje hráč, který přišel do LA z Yankees a okamžitě se stal oblíbencem fanoušků. Bobby Abreu i ve svých šestatřiceti letech dokáže stále produkovat dostatek bodů pro svůj tým. Jedna z největších hvězd Angels a jeden z nejlepších středových polařů v lize prožívá opět skvělou sezónu a výsledkem je 15 homerunů a 63 RBI. Pozici suplujícího pálkaře zastává letošní posila z Yankees Hideki Matsui, který má sice své nejlepší období za sebou, ale stále dokáže být platným hráčem pro ofenzívu týmu.

Na kopci se po odchodu Lackeyho a ztrátě formy Kazmira stal neotřesitelnou jedničkou Jered Weaver. Weaver zažívá skvělou sezónu, ligu vede v počtu strikeoutů, na kontě má devět vítězství a jeho ERA je 3.22. Pozici číslo dva má Joe Saunders. Bohužel nepředvádí nikterak přesvědčivé výkony. Pouze šest výher a devět proher k tomu spolu s ERA 4.83 není nic extra. Třetím v pořadí je Ervin Santana, který má o něco lepší statistiky než Saunders. Čtvrtým na kopci je Joel Pineiro, který letos podává překvapivé výkony a má dokonce kladnou bilanci. Poslední v rotaci je nováček Trevor Bell.

Pozici closera v LA zastupuje Brian Fuentes a na svém kontě má již 22 uzavřených zápasů. Bohužel jeho výkony jsou dost nevyrovnané. Další, kdo stojí za zmínku, je talentovaný Fernando Rodney, který má letos už čtyři vítězství a ERA okolo tří.

Manažer Angels Mike Scioscia bude muset udělat pro vítězství víc než doposud. Snad příchod Callaspa zvedne tým. Budou muset ale zabrat.

Maicer Izturis, Erick Aybar, Juan Rivera a Torii Hunter


Průměrná známka: 1.00 (1 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Tomáš Háněl (Angeell) | Kategorie: Analýzy | Los Angeles Angels | Sdílet

©2010-2024 - Redakce