Kansas City Municipal StadiumKansas City Municipal Stadium
(10. 7. 2010, 18:34:00, přečteno 3468×)

Stal se domovem pro čtyři různá baseballová mužstva. Municipal Stadium existující téměř pět dekád byl původně postavený pro Kansas City Monarchs, kteří hráli černošskou baseballovou soutěž a také Kansas City Blues, kteří byli farmářským týmem MLB.

Stadion se sestával z jedné hlavní tribuny, která byla od první mety až ke třetí. Stadion pojal přes 17 500 diváků a oficiálně byl otevřen 3. července roku 1923. Původní název stadionu byl Muehlebach Field, pojmenovaný po majiteli Blues, Georgovi Muerhlebachovi, který stadion postavil. V roce 1938 koupili Blues newyorští Yankees a stadion byl přejmenován na Ruppert Stadium, po majiteli Yankees, Jacobu Ruppertovi. O několik let později byl stadion přejmenovaný na Blues Stadium.

Kansas City Municipal Stadium

V roce 1954 se majitel Philadelphských Athletics rozhodl, že jeho klub přestěhuje do Kansas City. A město tak získalo první profesionální baseballové mužstvo. Aby se mohla zvýšit kapacita stadionu, bylo v roce 1955 rozhodnuto o rekonstrukci a nadstavbě hlavní tribuny, která byla zvětšena a také prodloužena v pravém poli až po konec pravého pole. Nižší úroveň tribuny byla prodloužena v levém poli až ke konci levého pole. Kapacita stadionu se tak nyní zvedla na 30 611 sedadel. A 12. dubna 1955 byl Blues Stadium přejmenovaný na Municipal Stadium. Výsledková tabule, která byla odkoupena z Braves Field, byla umístěna ve středu zadního pole, kde nebyly umístěny tribuny. V roce 1960 se stal novým majitel Athletics Charlie O. Finley a snažil se, aby byl stadion více přátelský pro pálkaře a tak v oblasti nekrytých tribun v pravém poli, známých jako "Pennants Porch", nechal přidat několik sedadel, aby snížil vzdálenost pro vstřelení homerunu a vzdálenost byla stejná, jako je na Yankee Stadium. Avšak druhý den na to komisař z Major League toto vylepšení zakázal a sedadla nechal odstranit.

Kansas City Municipal Stadium

Kansas City Municipal Stadium měl několik málo jedinečných rysů. Malá zoologická zahrada a oblast pro piknik se nacházely za pravým zadním polem. Dále zde byl k vidění týmový maskot, mezek jménem „Charlie O“. Mechanický králík, pojmenovaný „Harvey“ vstával ze země a podával nové baseballové míčky rozhodčímu. Dále stlačitelné foukací zařízení, které po stlačení odfouklo špínu z domácí mety. Municipal Stadium bylo skvělé místo k sledování baseballu. V roce 1967 bylo rozhodnuto o vybudování nového stadionu pro Athletics, jenže Charlie Finley se rozhodl, že po sezóně v roce 1967, svůj klub přestěhuje do Oaklandu.Když přišlo rozšiřování ligy, tak v roce 1969 vznikl nový klub, Kansas City Royals. 8. dubna 1969 zahájili první utkání na Municipal Stadium, kde hráli až do 4. října 1972. V roce 1972 se Royals přesunuli do nově vybudovaného Kauffman Stadium.

Kansas City Municipal Stadium
Kansas City Municipal Stadium


Průměrná známka: 1.75 (4 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Tomáš Háněl (Angeell) | Kategorie: Historie | Kansas City Royals | Sdílet

©2010-2024 - Redakce