Cliff LeeRangers přebili Yankees, posílí je Lee
(10. 7. 2010, 18:30:00, přečteno 975×)

Páteční noc se nesla v duchu výměny mezi vedením Rangers a Seattlem Mariners. Do největšího města státu Texas putuje třicet dva let starý startovní nadhazovač Cliff Lee spolu s rezervním nadhazovačem Markem Lowem, opačným směrem putuje první metař Justin Smoak, nadhazovači Blake Beavan s Joshem Luekem a druhý metař Matthew Lawson.

V šest hodin odpoledne, amerického času, byl oficiálně dotažený trejd mezi Rangers a Mariners. Do Texasu jde hvězdný nadhazovač s číslem 33 Cliff Lee. Tento levoruký nadhazovač pokračuje v letošní sezóně skvělými výkony. V letošní sezóně má na svém kontě už osm vítězství a pouhé tři prohry s ERA okolo 2.34.

Cliff Lee

Cliff Lee začal svojí slibnou, dosavadní devítiletou kariéru, v roce 2002, v Clevelandu. Za místní Indiány z kmene odházel sedm a půl sezóny a poté přišel přestup do Philadelphie. Jeho nejlepší sezóna byla právě ta sedmá v dresu Indiánů, kdy zaznamenal 22 vítězství a pouhé tři porážky. Jeho ERA byla 2.54 a rozdal 170 strikeoutů. Loňskou sezónou avšak v Clevelandu nenavázal na tak skvělé výkony a tak se vedení rozhodlo vyměnit ho do Philadelphie, kde výrazně pomohl v bojích ve světové sérii. Letošní sezónu začal Lee opět impozantně a tak se není čemu divit, že právě Rangers, kteří letos pomýšlejí na titul, sáhli po tomto špičkovém nadhazovači.

Spolu s Leem putuje do Texasu další nadhazovač, tentokrát se jedná o pravorukého rezervního nadhazovače Marka Loweho, který je momentálně zraněný a léčí se s bolestmi v dolní části zad. Pokud bude vše pokračovat tak jak to nyní vypadá, Lowe se ještě letos v létě podrobí operaci zad a tak přijde o zbytek letošní sezóny. Pro Rangers by se tak měl stát platným hráčem až od příštího roku. Lowe nastoupil letos k deseti utkáním v lize, při počtu 10.1 IP si připsal jedno vítězství, tři prohry a zaznamenal sedm strikoutů. Lowe doposud odházel čtyři sezóny v dresu Mariners, ale žádná nebyla nikterak úspěšná.

Justin Smoak

Justin Smoak, Seattle získává jednoho z nejtalentovanější prvním metařů v lize, tento dvacet čtyři let starý hráč má velké předpoklady být jedním z nejlepších pálkařů. V jeho první sezóně v Major League letos nastřílel za 70 zápasů 8 homerunů a 34 RBI. Uvidíme jak se Smoak v Seattlu prosadí, jelikož v Texasu neměl příliš velkou konkurenci na první metě. V seattlu je dá se říct lehký přetlak, jelikož od začátku sezóny hrající Casey Kotchman, byl v průbehu sezóny doplněn o navrátilce v dresu Mariners, Russella Branyana. Uvidíme jak se s tím Smoak popere a jestli si prokouše cestu až k pravidelné pozici startéra na první metě, potenciál na to rozhodně má.

Do Seattlu také putuje mladý nadhazovač Blake Beavan, který má v letošní sezóně v AA skvělé výsledky. Tento 21 let starý nadhazovač si připsal letos v dresu Frisca již 10 vítězství a 68 strikeoutů. Jeho ERA se pohybuje okolo 2.78 a tak se jedná o bezesporu o talentovaného hráče. Až čas ukáže zda se prosadí v hlavním týmu Mariners.

Dalším kdo putuje do Seattlu je Josh Lueke, tento hráč zatím nedosahuje oslnivých výkonů a tak je jen záhadou proč si Seattle vybral právě jeho. V jeho 26 letech toho zatím moc nepředvedl, letošní sezónu hraje na farmě v AA lize ve Friscu a doposud odházel 18směn, ve kterých si připsal jedno vítězství a jednu prohru. Jeho ERA se pohybuje okolo 3.86, a počet strikeoutů je ale úctyhodných 26. Pokud se zaměříme na jeho statistiky z A ligy, tak zjistíme že za 20 směn, ve kterých nastoupil, hodil 36 strikeoutů, tudíž můžeme pouze spekulovat o tom zda právě kvůli tomu si ho Mariners vybrali, jako strikeout pitchera.

Posledním hráčem, který doplnil tento trejd, se stal nadějný druhý metař Matthew Lawson. Jelikož Rangers mají zatím pozici druhé metaře vyřešenou na pár let dopředu, Lawsona pustili bez jakýchkoliv obav. Lawson prožívá výbornou sezónu a v dresu Frisca nastřílel již 7 homerunů a 34 RBI. Jeho polařské schopnosti jsou také víc než slušné a do budoucna to může být výtečný hráč. Jelikož mají Rangers finanční trable a rozhodně by nemohli zaplatit sami plat Cliffa Lee, který je 9 milionu za tuto sezónu a tak Mariners ještě posílají finanční injekci v podobě 2.5 milionu dollarů na Cliffův plat. Dokonce sezóny zbývá Cliffovy vyplatit ještě 4.2 milionu z jeho smlouvy a tak se Mariners postarali o to, aby pokryli větší část jeho platu a Rangers tak doplatí Leeovi pouze 1.7 milionu dollarů.


Průměrná známka: 1.00 (1 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (2) | Autor: Tomáš Háněl (Angeell) | Kategorie: Aktuality | Seattle Mariners Texas Rangers | Sdílet

©2010-2024 - Redakce