Ryan Howard oslavuje walk off homerun v 10. směně proti Cincinnati (9. července 2010)Phillies zvrátili ztracený zápas
(10. 7. 2010, 05:30:12, přečteno 2038×)

Senzační zvrat ve zdánlivě beznadějně ztraceném zápase se v pátek povedl baseballistům Phillies. Ačkoliv v polovině 9. směny prohrávali s Reds 1:7, nakonec se radovali z výhry 9:7 a doufají, že je právě tento moment nastartuje ke zlepšeným výkonům ve druhé polovině sezóny.

Philadelphia Phillies, vítězové Světové série 2008 a poražení finalisté z loňského roku zatím v letošní sezóně nepředvádějí optimální výkony. Na překvapivého lídra své divize z Atlanty ztrácejí 5,5 zápasu a zaostávají dokonce i za druhými Mets. Na postup do playoff přes wild card jim však scházejí pouhé 2 zápasy, a tak fanoušci týmu, jehož pálka byla v posledních letech považována za nejlepší v Národní lize, stále věří, že se jejich tým probojuje do World Series i potřetí za sebou.

Za očekáváním letos zatím zůstavají hvězdy týmu. Mizernou sezónu prožívá veterán Raúl Ibañez, za svým standardem však výrazně zaostává také Chase Utley a dokonce i Ryan Howard (byť 16 HR a 62 RBI před pátečním zápasem určitě v ligovém kontextu nelze označit za špatná čísla). Většinu dosavadního průběhu sezóny strávil na listině zraněných Jimmy Rollins, a když už se konečně vrátil, vystřídali ho na marodce Placido Polanco a především už zmiňovaný Utley. Před pár dny navíc vyšlo najevo, že manželka Chase Utleyho byla svému choti nevěrná s jeho spoluhráčem Jaysonem Werthem. Ten je přitom dalším z tahounů philadelphské pálky a tato aféra bude s vysokou pravděpodobností znamenat jeho odchod do jiného klubu. K tomu všemu letos Phillies stejně jako loni provázejí velké problémy na postu closera.

Jedním z vrcholů krize Phillies byla před týdnem prohra 1-3 v sérii se slaboučkým Pittsburghem. Následovala neúspěšná série s Atlantou (1-2) a v podobném duchu se dlouho vyvíjelo i páteční střetnutí s Reds. Nadhazovač Joe Blanton připustil 6 runů za 5 směn, zatímco nováčkovská senzace Mike Leake na druhé straně kráčela při mimořádně nízkém počtu nadhozů s jediným puštěným runem ke zdánlivě jasné complete game.

V první polovině 9. inningu ještě Reds přidali run a nikdo na jejich lavičce se už ani moc nevzrušoval z toho, že nechali zaplněné mety. Stav byl 7:1 a pálka domácích předváděla rezignovaný výkon. Najednou však Phillies dali Leakeovi tři hity, ale manažer Dusty Baker chtěl svému nadhazovačskému klenotu ještě dát šanci na dokončení cenného kompletního zápasu v Citizens Bank Parku. Třetí metař Greg Dobbs, jehož průměr se letos pohybuje pod Mendoza line (.200), však z posledního Leakeova nadhozu v utkání zakroutil míč kolem foul pole až na tribunu a rázem byl rozdíl pouhých dvou runů.

Na kopec přišel closer Reds Francisco Cordero, zaznamenal druhý out ve směně, jenže poté udělil Benu Franciskovi metu zdarma. 34letý pinch hitter Cody Ransom pak rozjásal tribuny, když ve svém teprve sedmém startu na pálce v tomto ročníku odpálil homerun a vyrovnal na 7:7! Zkázu Bakerových svěřenců dokonal hned v 10. směně dvoubodovým homerunem Ryan Howard. Při pozápasovém televizním rozhovoru pak mohl s radostí přijmout tradiční oslavnou ránu šlehačkovým dortem do obličeje od Shanea Victorina.


Průměrná známka: 2.50 (4 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (2) | Autor: Ranger | Kategorie: Zápasy | Cincinnati Reds Philadelphia Phillies | Sdílet

©2010-2024 - Redakce