Dontrelle Willis se nevzpamatoval ani v ArizoněWillisův konec?
(6. 7. 2010, 01:24:32, přečteno 922×)

Arizona Diamondbacks už nemá zájem o služby nadhazovače Dontrella Willise. Ve věku pouhých 28 let se nad kariérou bývalé superhvězdy týmu Florida Marlins znovu stahují mračna.

Po pouhých šesti vystoupeních v dresu Diamondbacks se Willis v pondělí dozvěděl, že byl tzv. designated for assignment. Klub má nyní 10 dní na to, aby „D-Traina“ vyměnil nebo propustil, případně po dohodě umístil na farmu.

Dontrelle Willis na vrcholu kariéry v dresu FloridyWillis vtrhnul do ligy v roce 2003 v pouhých 21 letech a svým nezaměnitelným nadhazovačským stylem s extrémně vysokým výkopem přiváděl pálkaře soupeřů k zoufalství. Stal se Nováčkem roku v Národní lize a rovnou ve své první sezóně s Marlins senzačně triumfoval ve Světové sérii proti Yankees. V letech 2003 a 2005 byl vybrán do Utkání hvězd. Ve své nejlepší sezóně před 5 lety nasbíral při ERA 2,63 fantastických 22 výher.

Už o rok později se začaly projevovat jeho potíže s kontrolou umístění nadhozů a psychická nevyrovnanost, ale stále byl platným členem týmu a 20. září 2006 se dokonce zapsal do historie jako jeden z mála nadhazovačů, kteří dali dva homeruny v jediném zápase.

Po mizerné sezóně 2007 (5,17 ERA) byl vyměněn do Detroitu, ale ani tam se nedokázal zlepšit. Kariéru mu navíc začala ruinovat četná zranění. Za 2,5 sezóny startoval v dresu Tigers jen 21x při katastrofální ERA 6,86 a hlavně s alarmujícím poměrem BB:SO 92:68. Po příchodu do Diamondbacks začátkem letošního června mu vyšel první start, jenže od té chvíle znovu najel do svého standardu posledních let a při ERA 6,85 rozdal spolu se 14 strikeouty také děsivých 27 met zdarma ve 22 odházených směnách.

Před pár dny propuštěný bývalý manažer DBacks A. J. Hinch ještě stihl Willise přeřadit do bullpenu, ale nový prozatímní šéf lavičky Jerry Dipoto s ním po třech obdržených runech v jediné směně proti Dodgers definitivně ztratil trpělivost. Kdysi skvěle nastartovaná ligová kariéra Dontrella Willise se zdá být v troskách.


Průměrná známka: 1.67 (3 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (2) | Autor: Ranger | Kategorie: Aktuality | Arizona Diamondbacks | Sdílet

©2010-2024 - Redakce