Rangers-GiantsTrade: Rangers-Giants
(2. 7. 2010, 01:40:00, přečteno 1033×)

Ze středy na čtvrtek uskutečnilo vedení Rangers obchod se San Franciscem Giants. Do největšího města státu Texas putuje třicet šest let starý chytač Bengie Molina, opačným směrem jde záložní nadhazovač Chris Ray spolu s nadhazovačem Michaelem Mainem.

Bengie Molina

O půl čtvrté odpoledne, amerického času, byl oficiálně dotažený trejd mezi Rangers a Giants. Do Texasu jde zadák s číslem 1, Bengie Molina. Tento pravoruký chytač vážící 102 kilogramů hraje v MLB již svojí třináctou sezónu, a dohromady má na svém kontě 142 homerunů a 692 RBI. Ale letošní sezóna se tomuto hráči vůbec nedaří, na svém kontě ma zatím pouhé tři homeruny a k tomu sedmnáct RBI ze 61 zápasů.

Molina svojí kariéru začínal u týmu Angels v roce 1998 a odehrál za ně sedm sezón, v roce 2006 byl vyměněn do Toronta a následně rok na to vyměněn do San Francisca. V San Franciscu odehrál tři sezóny a letos absolutně nedosahoval výsledků z loňské sezóny kdy nastřílel 20 homerunů a 80 RBI, a tak s ním vedení Giants došla trpělivost a nabídli ho k výměně. Šanci na postu chytače v Giants tak dostane mladý, nadějný, talentovaný chytač Buster Posey.

Rangers za Molinu posílají opačným směrem pravorukého, dvaceti osmi letého záložního nadhazovače, kterého vedení Rangers získalo po loňské sezóně z Baltimoru. Ray v loňské sezóně předvedl strašlivý výkon, v Orioles nezaznamel žádné vítězství, naopak si připsal čtyři prohry a k ERA 7.27 si připsal 39 strikeoutů ve 43 směnách. Chris Ray V letošní sezóné se mu dařilo o poznání lépe a v Texasu si připsal 2 výhry, žádnou prohru, a jeho ERA se pohybuje okolo 3.41. Za 32 směn však zaznamenal pouhých 16 strikeoutů, a vedení Rangers se rozhodlo vyměnit Raye za Molinu.

Jelikož Molinův jednoroční kontrakt činní 4.5 milionu dollarů, rozhodlo se vedení Rangers poslat k Giants ještě nadějného nadhazovače Michaela Maina, a Giants tak proplatí Molinovi jeho plat. Plat Chrise Raye, který má také jednoroční kontrakt, je 0,975 milionu dollarů.

Ztráta Michaela Maina může znamenat hodně pro Rangers. Tento pravoruký nadhazovač, který byl zvolen jako 24 v pořadí v draftu v roce 2007, Michael Main má v letošní sezóně v Minor League vynikající bilanci. Nastoupil v 15 zápasech, připsal si 5 výher, 3 prohry, a jeho ERA je 3.45. To však není vše, tento nadějný nadhazovač hodil také kompletní hru, a připsal i shutout, tedy kompletní zápas bez inkasovaného runu. Odházel 91 směn, připsal si 72 strikeoutů a pálkařům povolil pouze 21 met zdarma.

Až proud času ukáže, jak a komu se tato výměna vyplatí. Zatím to vypadá jako jednoznačné fiasko Rangers, a výborně provedený trejd z řad Giants. I pokud by se Molina zázračným způsobem dostal zpět na vítěznou vlnu, jeho 36 roků nemůže nahradit talent, který má Michael Main.


Průměrná známka: 1.00 (1 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (3) | Autor: Tomáš Háněl (Angeell) | Kategorie: Aktuality | San Francisco Giants Texas Rangers | Sdílet

©2010-2024 - Redakce