Cubs suspendovali Zambrana po jeho nervovém kolapsu
(26. 6. 2010, 17:07:04, přečteno 1097×)

Známý horkokrevný nadhazovač Carlos Zambrano se opět předvedl v plné parádě a vedení Chicaga Cubs s ním došla trpělivost.

Při včerejším derby mezi oběma chicagskými týmy postihla hostující Cubs velmi nepříjemná událost. V první směně totiž po odpalu Juana Pierreho nedokázal Derek Lee zastavit míček na první metě a levý polař ve službách bílých ponožek zaznamenal double.

Následně po Riosově odpalu poslal White sox do vedení. Ve stejné směně ho poté následovalo dalších pět spoluhráčů a bouřlivákovi Carlosi Zambranovi se začala vařit krev v žilách.

Po skončení iningu přišel na střídačku a vzal si do parády Leeho tak, že to chvíli vypadalo, že se oba kohouti poperou. Při svém běsnění Zambrano ještě stihl svrhnout na zem stolek s pitím a manažer Cubs Lou Piniella ho okamžitě poslal ze stadionu domů.

Přitom to ze strany pětatřicetiletého veterána Leeho, jenž je jednou z nejuznávanějších postav v mužstvu, nebyla nikterak osudová chyba a ani tato situace nebyla posouzena jako jeho error. Big Z, jak se tomuto obrovitému nadhazovači přezdívá, si zkrátka jen potřeboval na někom vylít vztek. Pro toto chování ale nenašel pochopení generální manažer Cubs Jim Hendry, jenž ho označil za neakceptovatelné a s okamžitou platností Zambrana suspendoval.

Na otázku jestli bude tento rok ještě devětadvacetiletý Venezuelan za Chicago ještě někdy házet odpověděl:"Pravidla nedovolují suspendovat hráče na moc dlouhou dobu". Navíc dodal, že nehodlá vyplatit Zambrana ze smlouvy, kterou má uzavřenou až do roku 2012. Bohužel to není zdaleka poprvé, co tento trojnásobný účastník all-star game nedokázal udržet nervy na uzdě. "Někteří lidé si myslí, že na vině jsou trenéři, kteří s ním o tomto problému nemluví, ale to není pravda".

Sám Derek Lee se k incidentu odmítl vyjádřit.

Zambrano navíc v letošní sezoně nemá dvakrát oslnivé statistiky. Na svém kontě má pouhé tři vítězství oproti šesti porážkám a jeho ERA je slabých 5,66. Jisté je, že v nejbližší době si Big Z své statistiky rozhodně nevylepší.


Průměrná známka: 1.00 (1 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (3) | Autor: porky | Kategorie: Aktuality | Chicago Cubs | Sdílet

©2010-2024 - Redakce