Chase FieldArizona hostila Yankees
(24. 6. 2010, 16:07:02, naposledy upraveno 24. 6. 2010, 16:32:24, přečteno 956×)

Na Chase Field opět zavítala více než čtyřiceti tisícová návštěva, důvodem tomu byli newyorští Yankees. Větší počet fanoušků baseballu tu byl naposled na Opening Day, jinak jsou průměrné návštěvy kolem dvaceti tisíc diváků na zápas. Lákadlem série bylo, že se jednalo o malý remake finále Světové série z roku 2001, který DBacks vyhráli v sedmém rozhodujícím utkání. Byl to jejich první a zatím poslední titul v krátké historii klubu.

Ještě než série odstartovala, měla jednoho smutného hrdinu – Ian Kennedy si přál nadhazovat proti svému bývalému zaměstnavateli. Když před třemi týdny zjistil, že nebude proti Yankees nadhazovat, byl velice zklamaný: „Určitě to člověka mrzí. Všichni vědí, že to má něco do sebe hrát proti bývalým spoluhráčům. Mám tu hodně kamarádů a určitě se s některými budu chtít setkat. Věřil sem v nepříznivé počasí v Bostonu nebo Detroitu, které by mohlo „zamíchat“ s naší rotací a já tak mohl zahajovat proti Yankees. Bohužel tomu tak nebylo a tak budu fandit svým spoluhráčům jako divák.“

První zápas série, který Arizona vyhrála poměrem 10-4, byl zápasem dvou rozdílných nadhazovačů. Zatímco Rodrigo Lopez odházel osm úspěšných směn a dovolil pouze tři doběhy, A.J. Burnett z New Yorku vypadal po první směně na ručník, když dovolil DBacks pět doběhů. Hrdinou zápasu se stal Justin Upton, kterému se podařilo odpálit dva homeruny. Navíc si připsal single, metu zdarma a v šesté směně byl trefen do loktu Chadem Gaudinem a nevědělo se, zda bude dál pokračovat v zápase. Nakonec se z této situace otřepal a svým druhým homerunem v zápase, který byl za tři body, rozhodl o vítězi. Fanoušci Arizony mohli oslavovat, protože to bylo jedno z nejlepších vítězství v právě probíhající sezóně. Jenže studená sprcha přišla den na to…

Colin Curtis odpaluje svůj první hit v MLB v zápase s Arizonou.Vítězství ve druhém zápase si na své konto připsali Yankees. Do osmé směny to bylo velice vyrovnané utkání, hosté drželi jednobodový náskok ze třetí směny. Andy Pettitte, jeden z hráčů pamatujících finále z roku 2001, odházel skvělé utkání, když si připsal 7 SO a umožnil jen 2 doběhy. Navýšil tak svůj rekord na 9 výher a pouhé 2 prohry. Domácí Dan Haren také předvedl solidní výkon, přesto si připsal další prohru na svoje konto. Pak už nastala stejná ohraná písnička, která se týká bullpenu Arizony. Místo aby bullpen pomohl ofenzívě zdramatizovat zápas, umožnil bodové hody Newyorčanům. Esmerlingu Vasquezovi se dokonce za jeho působení na kopci nepodařil jediný out a umožnil 5 doběhů. To byla konečná pro Arizonu a Yankees si připsali výhru 9-3. V jejich dresu si první hit v MLB připsal Colin Curtis, byl to two-run double, takže veliká gratulace tomuto nováčkovi.

Dontrelle Willis nadhazuje proti Yankees.Poslední utkání patřilo Marianu Riverovi. Yankees se v deváté směně napřed podařilo vyrovnat na 5:5, aby je v následující desáté směně do vedení svým go-ahead homerunem poslal Curtis Granderson. V dohrávce téže směny zaúřadoval již zmíněný Mariano. Napřed umožnil domácím obsazení všech met bez outu, aby po té dvěma pop outy a SO přiklonil vítězství série na stranu Yankees a sám si připsal win. Smolařem zápasu byl Dontrelle Willis, který si za dvě směny a jeden out připsal sedm met zdarma, a tak ho A.J. Hinch, manažer Arizony, poslal z kopce brzy dolů. Yankees tak dále hájí první místo v AL East, zatímco Arizona je na samém chvostu NL West.

Co se týče novinek v týmu Arizony, není jich mnoho. Tým nedávno vytradoval levého polaře Conora Jacksona do Oaklandu za minor league nadhazovače Sama Demela, za což sklidil vlnu kritiky ze stran fanoušků. Prostor tak dostanou mladší a talentovaní Gerardo Parra a Cole Gillespie.
Nejčerstvější novinkou je zvolení minor league spojky Pedra Ciriaca do Future All Star Game, která proběhne 11. června 2010 na Angel Stadium. A.J. Hinch uvažoval, že dá prostor tomuto mladému hráči v prvním týmu při zranění Tony Abreua, nakonec se však rozhodl povolat z farmy zkušenějšího Ryana Robertse. Jako fanoušek Arizony doufám, že tito mladí hráči dostanou v budoucnu prostor ukázat co v nich je a že se z nich stanou hráči pravidelně nastupující v nejlepší baseballové soutěži světa.

Pedro Ciriaco - budoucí hvězda lineupu Arizony?
Pedro Ciriaco - budoucí hvězda lineupu Arizony?


Průměrná známka: -.-- (0 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (1) | Autor: JuanJ | Kategorie: Aktuality | Arizona Diamondbacks New York Yankees | Sdílet

©2010-2024 - Redakce