Fredi Gonzalez, bývalý manažer Floridy Marlins Marlins propustili manažera Gonzaleze
(24. 6. 2010, 00:25:27, naposledy upraveno 24. 6. 2010, 03:35:12, přečteno 1366×)

Ve středu ráno vedení Floridy Marlins oznámilo, že propustilo manažera Frediho Gonzaleze a s ním společně jeho asistenty Carlose Toscu a trenéra pálkařů Jima Presleyho. Prozatímním manažerem byl jmenován Edwin Rodriguez, který dosud působil v New Orleans, v nižší Triple-A.

„Změnit manažera nikdy není lehké rozhodnutí,“ řekl majitel klubu Jeffrey Loria. „Fredi byl součástí klubu celé 4 roky a náš vztah byl bližší než běžný vztah mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem. Já a určitě i naši fanoušci víme, že Fredi pro nás hodně udělal a vážíme si toho. Na druhou stranu, osobní pocity nesmí zasahovat do naší práce a my musíme podstoupit takové kroky, které pomohou našemu týmu, aby se nadále rozvíjel.“

Spekulace o výměně trenéra tu byly už před sezónou, a to i přesto, že Marlins v sezóně 2009 v NL East skončili druzí za Philadelphií s bilancí 87-75, tedy s třetí nejlepší bilancí v historii klubu. Spekulace byly vyvráceny prohlášením vedení, které potvrdilo, že Gonzalez bude i nadále vést tým Floridy.

Jenže letošní sezóna, ve které chce klub aspirovat na playoff, nezačala pro Marlins dobře. S bilancí 34 výher 36 proher jsou až čtvrtí ve své divizi za Atlantou, momentálně rozjetými Mets a za finalisty posledních dvou Světových sérií Phillies. Poslední výsledky fanouškům „mečounů“ navíc nedávají spát. Ani čtyři výhry proti Tampě v tomto měsíci nebo poslední výhra 10-4 s Baltimorem nejsou náplastí za výkony, které se od týmu čekají. Velikým překvapením bylo také počínání All star game účastníka Hanleyho Ramireze, který prohlašoval, že odmítá hrát pod trenérem, který sám nehrál na nějaké vyšší úrovni. Hodně se mluvilo o tom, jestli by nebylo pro tým lepší Ramireze vytradovat, ale nakonec tak tým neučinil.

Nakonec se tým rozhodl k jinému a pro mnoho lidí překvapivému kroku – odvolání samotného manažera. Přestože toho Fredi Gonzalez nenahrál hodně jako hráč, jako manažer byl velmi platný. Během svého působení na Floridě si připsal na své konto 276 vítězství, tedy více než jakýkoliv manažer Marlins před ním.


Průměrná známka: -.-- (0 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (13) | Autor: JuanJ | Kategorie: Aktuality | Florida Marlins | Sdílet

©2010-2024 - Redakce