Rougned Odor Josého Bautistu rozhodně nešetřilBlue Jays vs. Rangers II. - Odplata
(16. 5. 2016, 19:19:48, přečteno 3880×)

Rivalita Blue Jays a Rangers už nějakou dobu nabírá na obrátkách a zdálo se, že vše vygradovalo v loňském rozhodujícím pátém utkání Divizní série Playoff, kdy José Bautista v sedmé směně homerunem rozhodl o postupu Toronta a svým památným "bat flipem" spustil lavinu emocí a vzájemné nenávisti obou soupeřů.



Rangers ale nezapomněli, a poněkud příhodně to byl zrovna česrtvý navrátilec z vězení Matt Bush, jenž vše ve včejejším finále víkendové série odstartoval, když svým nadhozem v osmé směně úmyslně Bautistu trefil do žeber a od domácích fanoušků Texasu za to sklidil ovace vestoje. Tím ale ještě ani zdaleka nic neskončilo.

Justin Smoak poté odpálil přízemní míč na třetí metu a zdálo se, že Rangers otočí důležitou "double play". Rougned Odor zaznamenal out na druhé metě, když v tom do něj právě Bautista tvrdým, a nutno říci podle nových pravidel také zakázaným, skluzem zajel. Odor si rozhodně nenechal nic líbit, míčkem Bautistu nejprve trefil do hlavy (zde je o úmyslu možné polemizovat), aby ho následně opakovaně udeřil pěstí (zde už nikoliv).



To už samozřejmě na hřišti byli všichni členové obou týmů a spustila se hromadná strkanice, v níž hlavní roli hráli stále ještě rukama kolem sebe máchající Odor a s myšlenkou na odplatu právě do Odora naskakující Josh Donaldson. Hodně aktivní byli rovněž Pillar, Martin, Phillips, Encarnacion a někteří trenéři na straně Blue Jays, a na straně druhé zase Andrus, Dyson, Diekman, Moreland a rovněž hrstka realizačního týmu včetně manažera Jeffa Banistera. To vše přitom zatím José Bautista sledoval z objetí Adriana Beltrého, jenž svému soupeři a kamarádovi v jedné osobě možná bránil v opětování "palby", možná mu pomáhal udržet se po tvrdém direktu na nohou.

Když se situace uklidnila, za Bautistův skluz byla automaticky zahlášena double play a právě Bautista, Odor, Donaldson a jeden z trenéru Rangers byli ze zápasu vyloučeni. Po krátké přestávce hra pokračovala, avšak ne na dlouho. Hned první nadhoz namířil Jesse Chavez přímo do Prince Fieldera, za jednoznačný úmysl byl i on ze hřiště vykázán a emoce vzplály podruhé. Tentokrát už na pěsti nedošlo, hra po chvilce pokračovala a Rangers nakonec zvítězili 7:6.

Nutno podotknout, že nedělní zápas byl v základní části letošní sezony posledním setkáním Toronta s Texasem, takže na pokračování této rivality si budeme muset nějakou chvíli počkat. Pokud se ale oba týmy opět potkají v playoff, máme se rozhodně na co těšit.


Průměrná známka: 1.74 (19 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (4) | Autor: Miky | Kategorie: Aktuality | Texas Rangers Toronto Blue Jays | Sdílet

©2010-2024 - Redakce