Mr. MetMets přepsali klubovou historii
(30. 4. 2016, 14:54:22, přečteno 1479×)

Páteční utkání na Citi Field, kam přijeli baseballisté San Francisco Giants, se neslo v přepisování historických análů organizace New York Mets. Vše měla na svědomí jedna povedená směna.

článek vyšel na webu www.milujeme-baseball.cz

Před začátkem dohrávky třetí směny utkání rekordně nevypadalo. Jake Peavy v prvních dvou směnách povolil Mets pouze jeden hit, dvě mety zdarma a zdálo se, že má zápas pod kontrolou. Jenže hned prvním dvou pálkařům nepřesnými nadhozy dává metu zdarma a následně se Mets díky singlům Conforta a Cespedese dostávají do tlaku a vedení 3-0. Jenže hororový inning pro Giants zdaleka neskončil a hráčům ze západního pobřeží USA nepomohla ani změna nadhazovače. Skóre postupně narůstalo a vše završil Grandslamem Yoenis Cespedes. Teprve pak se Mikeu Brodwayovi povedlo zahrát druhý a třetí aut.

Teprve pak mohli začít historicky bilancovat a prohledávat statistiky. Ty nakonec ukázaly několik rekordních čísel. V čtyřiapadesátileté historii klubu zatím žádný tým nedokázal skórovat dvanáct krát v průběhu jedné směny. Předešlý rekord držel tým Mets z roku 2006, kdy 16. července díky jednáctibodové šesté směně porazili Cubs na jejich hřišti 13-7.

Další dva rekordy si připsal Yoenis Cespedes. On a Michael Conforto dokázali zaznamenat dva RBI hity v jedné směně. 6 RBI Yoenise je navíc klubovým rekordem v počtu RBI jednoho hráče ve směně. Pro středního polaře to byl také devátý zápas v řadě, kdy zaznamenal vícemetový odpal, což znamená další přepsání klubových tabulek.

„Jsem velmi šťastný a poctěn, že jsem toho dosáhl,“ nechal se slyšet po utkání. „Vůbec jsem neočekával, že se něco takového může dnes stát.“

„Když jsme ho podepsali, tak to pro nás byl obrovský krok“, řekl na adresu Yoenise manažer Terry Collins. „Dává středu našeho lineupu velkou sílu a to je to, co každý tým potřebuje. Podle mě na sebe vždy vezme břímě zodpovědnosti a ulehčí tím situaci mnohým klukům.“

Mets ještě čekají tento víkend další dvě utkání se stejným soupeřem. Giants tak budou mít šanci na odplatu.


Průměrná známka: 1.22 (9 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: slina | Kategorie: Aktuality | New York Mets | Sdílet

©2010-2024 - Redakce