Vincent Velasquez slaví první shutout kariéryPrvní CG shutout sezony
(15. 4. 2016, 11:07:49, přečteno 1677×)

Major League Baseball včera nabídla nečekaný souboj dvou nadhazovačů v Národní lize. V odpoledních zápasech Philadelphie Phillies proti San Diegu Padres a St. Louis Cardinals proti Milwaukee Brewers nastoupili dva nadhazovači, kteří si to spolu na dálku rozdali o to, kdo bude mít první shutout nové sezony 2016. Byli to trochu překvapivě Vincent Velasquez a Jaime Garcia.

Vincent Velasquez - (9.0 IP, 3 H, 0 ER, 0 BB, 16 SO)

V zápase Philadelphie Phillies a San Diega Padres se proti sobě postavili nadhazovači Drew Pomeranz a 23 letý Vincent Velasquez. Pro Velasqueze to byl teprve devátý start v kariéře a druhý start v dresu Philadelphie, kam přišel před sezonou z Houstonu Astros výměnou za RP Kena Gilese. V prvním zápase udržel Velasquez čisté konto po dobu 6.0 IP a dařilo se mu i tentokrát, když se postavil proti lineupu Padres, kteří nedali v prvních třech zápasech sezony ani bod.

Hned na úvod zápasu dal v první směně Velasquez tři strikeouty v řadě a předznamenal, jak bude průběh tohoto zápasu vypadat dál. Druhá směna byla jediným momentem, kdy měli Padres po dvou singlech běžce alespoň na druhé metě, ale z této situace si Velasquez pomohl dalším strikeoutem. Poslední úspěšný odpal Padres odpálili v páté směně, ale od té doby už jim Velasquez nic nepovolil a naprosto dominoval. Mezi 6. a 9. směnou hodil dalších osm strikeoutů a protože Padres neměli žádnou šanci jak skórovat, skončilo utkání prvním Velasquezovým shutoutem v kariéře a zároveň jeho osobním rekordem s 16 strikeouty. Velasquez se stal také prvním nadhazovačem Phillies v moderní éře baseballu, jenž zaznamenal 25 strikeoutů v prvních dvou zápasech.

Velasqeuzovou nejsilnější zbraní je kombinace fastball (94-95 MPH) - curveball (81-82 MPH).

Jaime Garcia - (9.0 IP, 1 H, 0 ER, 1 BB, 13 SO)

Hned o 40 minut později než utkání ve Philadelphii však odstartovalo utkání v St.Louis, kam zavítali Milwaukee Brewers. Na kopci se v tomto utkání střetli Wily Peralta a Jaime Garcia a byl to právě levák Garcia, který velmi rychle zastínil představení Vincenta Velasqueze ze souběžně hraného zápasu ve Philadelphii. Garcia totiž vyrovnal Velasquezův výkon a už 40 minut po skončení zápasu ve Philadelphii byl na světě druhý shutout sezony, tentokrát se značkou "Garcia".

Kariéru teprve 29 letého Jaimeho Garcii dosud často decimovala dlouhodobá zranění, ze kterých se však vždy dokázal vrátit zpět na tu nejvyšší výkonnost. Včera to byl pro tohoto Mexičana už čtvrtý shoutout v kariéře, což ho řadí na stejnou úroveň například s Scherzerem, Lesterem, Arrietou nebo Greinkem. Navíc ve včerejším zápase nebyl daleko ani no-hitter, nebýt singlu Dominga Santany v 6. směně, což byl jediný úspěšný odpal Brewers v zápasu... Celkem tak Garcia dovolil Milwaukee za celý zápas jen dva běžce na metách a s 13 strikeouty zaznamenal svůj zatím nejdominantnější start kariéry.

Garciovým nejsilnějším nadhozem je fastball (93-94 MPH), následovaný curveballem (82-83 MPH) a sliderem (82-83 MPH).


Průměrná známka: 1.50 (6 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Jirkush | Kategorie: Aktuality | Philadelphia Phillies St. Louis Cardinals | Sdílet

©2010-2024 - Redakce