Eric Young Jr. 2Angels hledají ztracenou rychlost
(5. 2. 2015, 15:50:40, přečteno 1883×)

Generální manažer Angels Jerry Dipoto a jeho spolupracovníci odvedli během zimy hodně slušnou práci se soupiskou Anaheimu, nicméně klub stále hledá pořádného rychlíka, který by Angels jednoznačně přidal na rychlosti. Zadní polař a druhý metař Eric Young Jr., kterého NY Mets v prosinci neprodloužili, se jeví jako ideální kandidát.

Zájem o služby 29let starého hráče projevilo hned několik klubů poté, co byl propuštěn z NY Mets. Avšak on sám si vzal delší čas na rozmyšlenou. Hned v prosinci projevili o jeho služby značný zájem Texas Rangers, nicméně jejich nabídku odmítl se slovy, že chce do klubu, kde bude mít dostatek herního času.

V roce 2003, v třicátém kole byl Eric Young Jr. draftovám Coloradem Rockies, kde strávil významnou část své hráčské kariéry. V průběhu roku 2013 ho z Denveru poslali do New Yorku, k místním Mets, kde poprvé dostal větší herní prostor k prosazení. V dresu Mets měl celkem 654 příležitostí k odpalu a z toho se jeho avg vyšplhala k průměru .242, odpálil 2 homeruny, 43 RBI a ukradl celkem 68 met.

Youngova čísla nejsou nikterak oslnivá, nicméně při bližším prozkoumání určitou hodnotu pro Angels mít může. Může být použit jako switch-hitter/runner (neboli střídajicí pálkař, běžec), je to bleskový rychlík mezi metami, svižný pálkař a v obraně je velice univerzální a spolehlivý polař. Angels mají na aktivní soupisce momentálně pouze jednoho switch-hittera a Youngova schopnost pálit z obou stran, může přidat skipperovi Angels, Mikeovi Sciosciovi, hodně možností. Za poslední dva roky jsou jeho pálkařská čísla velice podobná, ať pálí z levé či pravé strany. Avg .237 z levé strany a avg .261 ze strany pravé.

Pokud bude mít Young konzistentně dostatek herního času, mohl by být jedním z kanditátů na letošního nejlepší zloděje ligy, v počtu ukradených met samozřejmě. Pokud se podíváme zpětně, tak jeho nejlepší výkon byl v roce 2013, kdy ukradl celkem 46 met v 148 zápasech, nicméně toto číslo může stoupat, jelikož ne v každém zápase hrál Young od začátku. Jeho průměr se pohybuje okolo 38 krádeží na sezónu a jeho procentuální úspěšnost šplhá k 81%. Angels naopak nemají na aktivní soupisce a ani v nižší lize hráče, který by v tomhle ohledu dosahoval Youngových kvalit. Angels loni v říjnu vyhořeli na Kansasu a na jejich dynamickém stylu běhání mezi metami. A právě Young může být tou zbraní, která bude v posledních směnách zápasů měnit skóre. Jeho schopnost krádeží a jeho rychlost otevírá Angels možnosti skórovat již z první či druhé mety. Angels by pro něj mohli najít využití stejně jako Royals pro Jarroda Dysona nebo Terrance Gora.

Grant Green, je momentálně jediným hráčem Angels, který může v poli nastoupit na více pozicích, ať už ve vnitřním, či ve vnějším poli. To by se mohlo změnit, pokud by Dipoto podepsal právě Younga, který během své kariéry hrál převážně v levém poli, ale má zkušenosti prakticky se všemi pozicemi ve vnějším poli, tudíž může být použit kdekoliv a navíc umí hrát i druhého metaře. V roce 2014 se jeho polařské statistiky dostali na 0.3 dWAR za necelých 600 odehraných směn. Jeho range factor v levém poli, se za poslední dva roky pohybuje okolo 2.14, přitom ligový průměr je 1.83 a jeho kariérní 4.59 range factor na druhé metě, jasně převyšuje Greenův 4.30. Josh Rutledge je jediným hráčem Angels, který má na druhé metě lepší range factor. Nepředpokládám že by Eric Young měl hrát na druhé metě každý den, ale opět by to Sciosciovi přidalo další možnosti do vnějšího a vnitřního pole pro rok 2015.

Eric Young Jr 1

Předpokládám, že Eric Young doufá, že obdrží nabídku, která mu bude garantovat konzistetní herní čas, běhěm následujíci sezóny. Podle mého názoru, jsou Angels jeho nejlepší šancí, kde by mohl ukázat, co se v něm opravdu skrývá.

Podle Aldena Gonzaleze, reportéra Angels, Dipoto definitivně vzdal snahu o získání druhého metaře Gordona Beckhama. Je očividné, že Young bude pro Angels bezesporu větším přínosem, než Johnny Giavotella nebo Dan Robertson na druhé metě. Avšak jestli bude jeho přínos větší než Greenův nebo Rutledgeův, to už je otázka. Očekává se, že Collin Cowgill a Dan Robertson budou bojovat o čvrté místo ve vnějším poli s Mattem Joycem, který zároveň plní roli suplujícího pálkaře. Cowgill i Robertson jsou oba kvalitní hráči a lepší z nich by mohl sehrát důležitou roli v sezóně 2015, nicméně ani jeden z nich nedosahuje zdaleka takové rychlosti jako Eric Young Jr.

Angels potřebují přidat na rychlosti a Eric Young Jr. je řešení. Pokud by se Angels podařilo Younga podepsat, rozhodně by získali kvalitního polaře, užitečného switch-hittera, ale hlavně spoustu rychlosti, kterou nutně potřebují.


Průměrná známka: 1.27 (11 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Tomáš Háněl (Angeell) | Kategorie: Aktuality | Los Angeles Angels | Sdílet

©2010-2024 - Redakce