CubaMoncada aneb Viva la Cuba
(27. 1. 2015, 20:21:09, přečteno 1487×)

Mezinárodní market zásobuje ligu mnoha možnostmi podepsat skvělého hráče, aniž by musel projít draftem. Skvělými příklady jsou startéři Masahiro Tanaka nebo Hyun-jin Ryu, nadějní mladí pálkaři Jose Abreu, Jorge Soler a Yoenis Cespedes a v neposlední řadě hvězdy jako Yasiel Puig.

Kubánský druhý metař Yoan Moncada zapadá přesně do této kategorie a v hodnocení se drží mezi elitními hráči, kteří by mohli být draftováni. Proto pro tým který nebude mít hluboko do kapsy, by mohl být skvělým přínosem, ačkoliv se stále čeká, zda Moncada dostane povolení od OFAC (Americký úřad pro zahraniční aktiva)

Moncadova žádost podle OFAC prý není zcela v pořádku a kancelář nyní prověřuje podrobnosti. Nicméně Yoanův agent upozorňuje, že od OFAC nedostal žádné vysvětlení od doby, kdy prezident Obama veřejně oznámil změnu diplomatického postavení USA vůči Kubě. A dále poukazuje, že tyto okolnosti by neměli hrát žádnou roli v Moncadově případě. Podle Kiley McDanielse prý MLB úzce a aktivně spolupracuje s úřadem na vyřešení této situace. Podle zástupce MLB podobná situace nastala několik let zpět, když se pro vstup do marketu připravoval Yoenis Cespedes.

Jako možná příčina, proč úřad zdržuje Moncadův případ, se jeví to, že navzdory současné diplomatické situaci mezi oběma zeměmi, Moncada opustil Kubu zcela legálně. Podle McDanielse, znepokojení z peněz, které mohou plynout od Moncady zpět Kubánské vládě, jsou sice reálná, ale nepřikládá tomu velkou váhu.

Nicméně se proslýchá, že i další špičkový vnitřní polař Andy Ibanez dostal svolení od vlády, ostrov opustit. Tudíž podle McDanielse bude vše vyřešeno v nejbližších dnech.

Další novinkou je i hodnota za kterou by mladý polař měl přijít. A ta se šplhá k 80 milionům dolarů s 40 milionovým základní bonusem.

Moncada strávil dnešní ráno v Los Angeles na tréninku s Dodgers a také Dodgers vyslovili velký zájem Moncadu získat. Dalšími týmy kde by se měl Moncada objevit jsou podle dostupných informací Brewers, Rangers, Giants, Yankees, Red Sox a Padres.


Průměrná známka: 1.00 (8 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Tomáš Háněl (Angeell) | Kategorie: Aktuality | Sdílet

©2010-2024 - Redakce