Madison Bumgarner se raduje se svým chytačem Busterem Poseym po vítězství v 7. zápase Světové série 2014Nadpozemský Bumgarner! Bochyho dynastie slaví třetí titul v pěti letech
(30. 10. 2014, 05:03:22, přečteno 2782×)

Nadhazovač Giants Madison Bumgarner dokázal něco neuvěřitelného: svým výkonem ve Světové sérii se zapsal do historie a téměř zastínil skutečnost, že jeho mužstvo získalo třetí trofej pro vítěze World Series v posledních pěti sezónách. Necelé tři dny poté, co v nedělním 5. zápase zaznamenal complete game/shutout, odházel 5 čistých směn v utkání číslo 7 a připsal si třetí výhru v sérii!

Podobný výkon je přitom v moderním baseballu naprosto nevídaný. Něco srovnatelného předvedl ve World Series naposledy Bob Turley z New York Yankees v roce 1958: po shutoutu v 5. zápase zaznamenal save v 6. a vítězství za 6.2 IP v 7. utkání.

25letý MadBum odházel v neděli 117 nadhozů a věděl, že po pouhých dvou dnech odpočinku ho jeho tým bude znovu potřebovat. Manažer Bruce Bochy už před 6. zápasem prozradil, že by jeho letošní prakticky jediné eso v rotaci mohlo v 7. utkání hodit 2-3 směny, což o den později upřesnil počtem 50-60 nadhozů. Po čtyřech směnách měl Bum na kontě 48 nadhozů a pálkaři Royals proti němu opět vypadali bezmocně. Proto dostal příležitost i v 9. směně. Až při dvou outech v ní připustil povedený odpal Alexi Gordonovi. Ten se díky zmatkům Blanca a Pereze ve vnějším poli býval mohl pokusit i o senzační inside-the-park homerun, ale protože okamžitě po zásahu míče nevyběhl s maximální energií, musel se zastavit na třetí metě a utkání poté ukončil pop-foul Salvadora Pereze.

Nejúspěšnější manažer posledních let Bruce BochySkóre sedmého utkání tedy nakonec vlastně určili oba startovací nadhazovači Jeremy Guthrie a Tim Hudson, ačkoliv se předem vědělo, že ani jeden z nich pravděpodobně neodhází více než 4 směny. Hudson byl stažen už ve 2. inningu poté, co domácím dovolil srovnat na 2:2. Zdálo se, že se Guthriemu daří lépe: ve 2. směně sice připustil dva sac flye, ale v 1. a 3. nedovolil ani jednoho běžce na metách. Jenže v inningu číslo 4 dostal na úvod dva singly a ani jeho náhradník Kelvin Herrera nedokázal zabránit tomu, aby jeden z nich posléze skóroval rozhodující doběh.

Domácí hvězdné trio z bullpenu Herrera-Davis-Holland odházelo 5.2 IP bez inkasovaného runu a znovu tedy bylo ozdobou svého mužstva. V hostujícím dresu střídal Hudsona Affeldt a po něm nastoupil skvělý Bumgarner; tato dvojice nepustila run dohromady za 7.1 IP.

MadBum byl samozřejmě vyhlášen nejužitečnějším hráčem (MVP) Světové série 2014. San Francisco Giants pod vedením manažera Bruce Bochyho vyhrálo Světovou sérii potřetí v posledních pěti sezónách. Bochy je už navždy nesmrtelnou legendou celého San Franciska a Obři se mohou pyšně nazývat nejúspěšnějším baseballovým klubem 21. století. Podobně se naposledy dařilo New York Yankees, kteří pod taktovkou legendárního Joea Torreho (dnes významný funkcionář ligy) vyhráli 4 Světové série mezi lety 1996 a 2000.

Statistiky 7. zápasu

Giants@Royals 3:2

Světová série 2014

Giants@Royals 4:3

Zajímavé momenty 7. zápasu

Vítězný odpal Michaela Morse:

Joe Panik zahájil nádhernou double play, kterou muselo potvrdit video:

Při posledním outu se Alex Gordon takto dostal na třetí metu:

Poslední out sezóny 2014. Madison Bumgarner a jeho Giants slaví titul:


Průměrná známka: 1.45 (11 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Ranger | Kategorie: Aktuality | Kansas City Royals San Francisco Giants | Sdílet

©2010-2024 - Redakce