Milwaukee Brewers - alternativní logoPříčiny úspěchu Milwaukee Brewers
(10. 6. 2014, 23:14:25, přečteno 2359×)

Člověk, který pravidelně sleduje MLB, pravděpodobně zaregistroval zajímavou změnu oproti zaběhnutým pořádkům v NL Central - totiž, že se v čele už hezkou dobu drží z dlouhodobého hlediska nepříliš úspěšní Milwaukee Brewers, kteří opravdu ve společnosti typických lídrů divizí jako Detroit, A´s, Atlanta a San Francisco budí rozruch. V tomto článku bych se rád pokusil osvětlit příčiny jejich úspěchu.

Týmu před letošní sezonou nikdo příliš nevěřil. Poté, co se BrewCrew nepodařilo podepsat Loneyho (TB Rays), se velmi zúžily možnosti výběru první mety. Navíc sešlo z výměny Aokiho za Ikea Davise. K tomu ještě Corey Hart odešel do Seattlu a Juan Francisco podepsal s Blue Jays. Volba tedy padla na Marka Reynoldse, který má velmi vysoké množství K´s, ale je schopen odpálit 30 a více HR za sezonu, a na Lylea Overbaye, který již je za svým Zenitem a byl podepsán spíš kvůli své minulosti spojené s Brewers. Velký rozruch však vzbudil 4letý kontrakt s Mattem Garzou (jediný Major league deal Brewers v této sezoně), díky čemuž se podařilo zacelit díru v rotaci. Další skvělou zprávou bylo uzdravení 3B Aramise Ramireze a 2B Rickieho Weekse. Vědělo se tedy, že pálkařsky na tom budou Brewers dobře, otazníkem však zůstal herní projev nadhozu, který byl posílen o za Milwaukee dříve hrajícího CP Francisca Rodrigueze.

Brewers se povedlo dobře vkročit do jarní přípravy v Cactus league, záhy však následovala série proher, čímž v konečném důsledku skončili Brewers jako 4. nejhorší tým jak v NL tak i v Cactus league. Teď už ale k samotné sezoně a základním stavebním kamenům wisconsinského úspěchu.

1.) Zhoršení týmů v NLC - v minulém roce obsadily týmy z NLC všechny 3 pozice pro postup do play off, takže se od Cincinnati a Pirates čekala bilance minimálně nad .500, stejně tak i Cardinals zůstávají za očekáváními, když pálka není schopna podpořit jednu z nejlepších rotací v MLB a v současné době ztrácí na Milwaukee 5 výher

2.) Dobré výkony nadhazovačů - Ačkoliv Garza nesplňuje očekávání a je nyní nejhorším článkem rotace, dokázali zbylí 4 SP dostatečně držet na uzdě ofenzívu soupeře. Veterán Kyle Lohse se představil opravdu ve skvělém světle (ERA okolo 2.80) a napodobil jej jak Opening day starter pro 5 minulých sezon Yovani Gallardo, který ve svých prvních dvou startech nedostal ani bod, tak i 25letý Willy Peralta (ERA okolo 3.0). Dobře se ukazuje i K-Rod, který se v současné době dělí o prvenství v počtu Saves v celé MLB. Navíc se výkonnost Garzy stupňuje, takže lze očekávat, že se dostane na 7 let s ERA pod 4.0.

3.) Dobře fungující pálka - Milwaukee má na své poměry dosti vysoké počty HR, o něž se starají zejména Gomez (12), již zmíněný Reynolds (12), Khris Davis (10) a také Braun, který nebýt zranění palce má více než 9 HR. AVG vyšší než .300 si drží společně s Gomezem a Braunem také nejméně doceněný catcher v celé lize - Jonathan Lucroy.

4.) 9W streak v úvodu sezony - Po home opening series vyrazili Brewers na trip, ve kterém v cizím prostředí 3krát přehráli jak Boston, tak Phillies i Pittsburgh, což je katapultovalo do čela NLC, které drží až doteď. Na psychiku hráčů, jak sami říkají, to mělo velký vliv.

Doufám, že vám článek přinesl některé informace, které vám pomůžou pochopit, proč jsou zrovna Brewers 1. v NLC. Upřímně řečeno, ani já jakožto fanda tohoto Wisconsinského týmu jsem nečekal takový úspěch.


Průměrná známka: 1.27 (22 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: pesty | Kategorie: Aktuality | Milwaukee Brewers | Sdílet

©2010-2024 - Redakce