Clayton Kershaw, nadhazovač Los Angeles DodgersKershaw a Dodgers se dohodli na nové smlouvě
(16. 1. 2014, 22:28:18, přečteno 1713×)

Clayton Kershaw a Dodgers se nedostali ke slyšení u arbitráže a dohodli se na rekordním kontraktu pro nadhazovače, který má hodnotu 215 miliónů dolarů za sedm let. Kershaw tak překonal rekord Justina Verlandera, který dostal 180 miliónů od Detroit Tigers. Kershaw si peníze za své výkony určitě zaslouží, poslední sezónu zakončil s ERA 1.83, 0.92 WHIP a 232/52 K/BB ratio v 236 odházených směnách, ale je to opravdu dost peněz za jednoho hráče.

V posledních třech sezónách také získal dvakrát cenu Cy Younga. Pro Dodgers to takový risk ale asi není, protože Kershawa dobře znají a není to nadhazovač, který by byl náchylný ke zranění. Kershaw startoval 33krát v posledních třech sezónách a minimálně třicet startů si připsal v každé ze svých pěti sezón v MLB.

O tom, že dojde k prodloužení smlouvy, se už spekulovalo delší dobu a manažer Ned Colleti si přál, aby byla smlouva uzavřena před páteční uzávěrkou pro týmy a hráče, kteří mají nárok jít se svým platem k arbitráži. Dodgers si chtěli pojistit Kershawa na delší dobu a to se jim novým kontraktem podařilo. V roce 2014 si vydělá Kershaw 22 miliónů, z toho 18 bude formou bonusu za podpis. Od roku 2015 vydělá Kershaw nejméně 30 miliónů dolarů za sezónu a stane se tak prvním hráčem v historii, kterému se to podaří. Dodgers jsou také jedním z finalistů, které do svého výběru zařadil Masahiro Tanaka nebo spíš možná paní Tanaková :) Takže pokud by se paní Tanaková rozhodla, že její manžel by měl házet v LA, tedy u Dodgers, tak by Dodgers do tří hráčů investovali něco kolem 450 miliónů dolarů. Kershaw nemusí v dresu Dodgers vydržet celých sedm sezón. Po pěti letech trvání je v kontraktu zakotvena výstupní klauzule z kontraktu, kdy se může stát volným agentem.

Kershaw by se měl tímto kontraktem stát jedním ze základních kamenů plánovaného útoku za Světovou sérií, kterou si noví majitelé Dodgers vytyčili.

Článek vychází v rámci naší spolupráce se stránkami Baseball Pigs - baseballové tipy zdarma.


Průměrná známka: 1.33 (6 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: rmk | Kategorie: Aktuality | Los Angeles Dodgers | Sdílet

©2010-2024 - Redakce