Derrek LeeYankees zvažují podpis veteránů Derreka Leeho a Scotta Rolena
(13. 3. 2013, 01:12:28, přečteno 1853×)

Generální manažer New Yorku Yankees momentálně řeší velké problémy. Tradiční favorit na zisk Světové série má nebývale početnou marodku, během zimy příliš neposílil a vyvstává mnoho otázek nad pálkařskou silou sestavy. Řešením by mohli být vysloužilí Derrek Lee a Scott Rolen, tedy hráči, které by naděje na poslední úspěch kariéry mohla nabudit k velkým výkonům.

Obávaní Yankees se každoročně dočkávají velkého mediálního zájmu - nevyhnou se tak ani kritice a nepřejícím předpovědím. Letos si však sám generální manažer Brian Cashman uvědomuje, že má jeho sestava velké trhliny. Zranění trápí Alexe Rodrigueze, Marka Teixeiru a také Curtise Grandersona a ačkoliv jsou alespoň kolem Dereka Jetera povzbudivé zprávy, celkově je sestava výrazně oslabena. V zimě navíc tým opustil Nick Swisher a výrazněji posílili pouze Travis Hafner s Kevinem Youkilisem, kteří mají v posledních letech velké problémy se zraněními.

Yankees tak potřebují najít další posily, aby si hned v úvodu sezony nezavřeli cestu do playoff. Nehledají však dlouhodobé posílení a nemají v plánu tradovat za své talentované hráče z mládežnického systému. Právě naopak – dívají se po volných hráčích, kteří momentálně hledají motivaci na své poslední angažmá. Tiskem nedávno probleskla zpráva o možném spojení Yankees a legendárního Chippera Jonese, ten však spekulace odmítl s tím, že je spokojený se svým životem po ukončení kariéry. Výrazně oslabena je také první meta, kterou by pravděpodobně mohl za Yankees odehrát Derrek Lee.

Na třetí metu je další variantou Scott Rolen, ten však spíše uvažuje nad koncem kariéry. „Mluvil jsem s ním, ale není nic, co bych vám k tomu mohl říct,“ komentuje Cashman situaci ohledně Rolena. „Pouze jsem zjišťoval, jaké jsou možnosti, ale myslím, že se rozhodl nepokračovat. Jestli tomu správně rozumím, obdržel nabídku od Cincy, ale nemá v plánu hrát dál,“ zakončil Cashman. Naopak podpis Derreka Leeho vyloučen není a mezi ním a Yankees pravděpodobně probíhá jednání.

Sedmatřicetiletý Lee má za sebou takřka patnáctiletou kariéru, během které se dvakrát objevil v Utkání hvězd MLB, získal tři Zlaté rukavice a v roce 2003 dokonce vyhrál Světovou sérii v dresu Marlins. V posledních letech měl však problémy se zraněními a jeho výkonnost výrazně klesala. Poslední angažmá v dresu Pirates skončilo značným neúspěchem a v minulé sezoně se tak žádného kontraktu nedočkal. V kariéře má přitom velice dobrá čísla, pálkařský průměr nad .280 a více než 300 homerunů. Nyní je otázkou, zda se s ním Yankees dohodnou a jak jej poznamenala roční absence v MLB.

Derrek Lee v dresu Pirates
Derrek Lee v dresu Pirates


Průměrná známka: 1.00 (6 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (5) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | New York Yankees | Sdílet

©2010-2024 - Redakce