Victor ConteHrozí MLB obrovská dopingová krize?
(16. 8. 2012, 19:42:59, přečteno 1600×)

Zakladatel dopingové laboratoře BALCO, která kdysi dodávala preparáty Timu Montgomerymu, Marion Jonesové a Barry Bondsovi tvrdí, že polovina hráčů MLB užívá přípravek PEDs.

"Nebudu říkat jména", řekl dnes pro USA Today, "ale mluvil jsem s mnoha špičkovými hráči Major League Baseball a ti mi řekli co se v lize děje. Že v ní bují užívání syntetického testosteronu."

Na otázku USA Today ohledem jeho odhadu na to, kolik hráčů tento přípravek užívá, odpověděl: "Řekl bych, že možná až polovina hráčů."

Jeho vyjádření nenechalo v klidu viceprezidenta MLB Roba Manfreda. "Neexistuje žádný důkaz pro jeho tvrzení," řekl Rob, "je to pouze jeho tvrzení. Navíc používáme ty nejlepší a nejsofistikovanější metody k odhalení dopingu."

S tím však Conte nesouhlasí: "Je tak snadné obejít tyto kontroly. Tento způsob nazýváme duck-and-dodge systém. Jedině hloupí se nechají chytit."

Připomeňme, že testosteron pomáhá rychle budovat svalovou hmotu a také urychluje dobu pro zotavení. Samozřejmě jeho užívání má také nepříznivé účinky na zdraví, když poškozuje játra, srdce a oběhový systém.

Ozývají se proto hlasy, že je potřeba zpřísnit tresty při odhalení dopingu. Stejného názoru je i manažer Diamondbacks Kirk Gibson. "Všichni jsme odhodlání očistit tento sport. Je však zřejmé, že nám chybějí dostatečně odstrašující tresty, aby se podobné případy neopakovali. Myslím, že při prvním pozitivním testu by měl následovat trest na jeden rok, při druhém doživotní vyloučení."

Server MLBCZ.com samozřejmě tuto kauzu bude i nadále sledovat.


Průměrná známka: 1.00 (9 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (3) | Autor: slina | Kategorie: Aktuality | Sdílet

©2010-2024 - Redakce