Jurickson Profar, SSTexas Rangers – Top 25 prospectov pre rok 2012
(30. 1. 2012, 13:01:37, přečteno 2429×)

Jurickson Profar, 18-ročný SS, jednoznačne kraľuje podľa očakávaní talentom organizácie Rangers, ako to ale vyzerá so zvyškom mladíkov Texasu? Nielen to, ale aj ako je Minor systém Rangers pripravený na rok 2012 vám prezradí tento článok...

1. Jurickson Profar, SS: Všestranne nadaný, 5-tool talent, ktorý dokázal vyčnievať v lige určenej pre hráčov starších aspoň o 3 roky. Stále len 18-ročný, skvelé baseballové inštinkty, vodcovstvo, defenzíva a hlavne disciplína na pálke, ktorú ako poslednú nájdete u latinskoamerických talentov. Jediné čo zatiaľ nedokázal, je hitovať cez .300 a aj to bude zrejme čoskoro minulosťou.

Jurickson Profar, SS
Jurickson Profar, SS

2. Martin Perez, LHP: Opäť veľmi mladý latinskoamerický talent, stále len 20-ročný a už so skúsenosťami z triple-A. Skvelý arzenál nadhodov, nemá problém generovať strajkauty. Od lepšieho hodnotenia ho však delí špatný komand a nekonzistentné výkony. Celkovo ale dostatok talentu na SP2/3.

3. Michael Olt, 3B: Nadpriemerná defenzíva, sila i disciplína na pálke. Chýba ale lepší kontakt a dojem taktiež kazí i vysoký počet SO. Osobne som ale optimista a verím, že Olt dokáže znížiť počet SO. Celkovo niektoré prirovnania hovoria o potenciálnom all-star 3B v MLB a to je pre Olta len pozitívne.

4. Leonys Martin, CF: Nie som osobne z tohto talentu tak nadšený ako väčšina, avšak nemôžem mu odoprieť nadpriemernú obranu, rýchlosť či baserunning. Jeho pálka je však momentálne veľkou záhadou a práve na nej závisí, či z neho bude len 4. OF alebo budúcnosť Rangers v CF.

5. Neil Ramirez, RHP: Minulý rok bol preňho prelomovou sezónou, keď zlomil povesť bustu z prvého kola a naopak si vyslúžil štatút takmer elitného prospectu. Komand potrebuje vylepšiť, nadhody sú slušné, potenciál je niečo ako SP3, no nevylučujem, že môže i prekonať očakávania.

6. Cody Buckel, RHP: Skvelé čisla a výkony v Low-A, kompletný repertoár 4 nadhodov spolu s perfektnou kontrolou. Zatiaľ len niečo doprostred rotácie, rok 2012 nám napovie viac.

7. Rougned Odor, 2B: Stále len 17-ročný Venezuelčan, obstál v A- oproti hráčom starším o 4 roky.

8. Robert Ross, LHP: Nízky upside, na druhej strane by mal z neho byť prinajhoršom schopný reliever. Jeho limit by mohlo byť niečo ako SP4, ktorý dokáže dostať svoje groundbally.

9. Christian Villanueva, 3B: Skvelá obrana, parádna rýchlosť na hráča z 3B a minulý rok k tomu pridal i silu. Na jednej strane to mohla byť len záležitosť šťastia, no rovnako sa môže jednať i o sleepera. Každopádne do budúcnosti potrebuje minimálne zlepšiť odhad vlastnej strajkzóny.

10. Roman Mendez, RHP: Plusové nadhody v kombinácii fastball-slider. Changeup najskôr rozhodne o tom, či jeho budúcnosť bude setup alebo SP do stredu rotácie. Rozhodne najvydarenejšia časť z trejdu Saltalamacchie do Bostonu.

11. Tanner Scheppers, RHP: Prvý a výrazný problém je zdravie, druhý o niečo menší problém je jeho komand. Druhý rok po sebe padla jeho cena, a tak osobne prestávam veriť, že jeho potenciál je niečo viac ako closer.

Tanner Scheppers, P
Tanner Scheppers, P

12. Will Lamb, LHP: Bývalý CF z Clemsonu, skvelý atlét s veľkou postavou. Rangers ho získali v poslednom drafte a plánujú využiť veľkého potenciálu, ktorý sa skrýva v 95 mph fastballe a ostatných jeho nadhodoch.

13. Justin Grimm, RHP: Vylepšil tento rok svoj changeup i power curve. Ak jeho changeup nedosiahne potrebnej kvality, stále by mal byť kvalitným relieverom.

14. Jorge Alfaro,C: Skvelý upside vďaka silnému ramenu. Chválu si získal taktiež vďaka atletickému nadaniu i sile. Presne ten typ, ktorý by ste radi videli blokovať domácu métu. Lepšiemu hodnoteniu však výrazne bráni prílišná agresivita na pálke a neuveriteľne špatný pomer K/BB.

15. Jacob Skole,OF: Tona strajkautov, málo sily, slabý kontakt. Nad vodou ho zatiaľ drží schopnosť brať méty zdarma. Stále dosť surový produkt, bude vyžadovať veľa práce.

16. Ronald Guzman, OF: Druhý najdrahší medzinárodný prospect minulého roka je cenný najmä kvôli pálke. Stále len 16-ročný a s obrovskou dávkou potenciálu. Zatiaľ nemáme žiadne data o ňom, viac nám napovie až nová sezóna.

17. Nomar Mazara, OF: Veľké atletické nadanie, potenciálny 5-tool CF, nie nadarmo ho Rangers podpísali minulý rok ako najdrahší medzinárodný prospekt v histórii. Podobne ako Guzman ešte v Minore nič neodpálil, takže nemáme čísla na korektnejšie posúdenie jeho talentu.

18. David Perez, RHP: Ďalší tínedžer, tento krát Dominikánec. Fastball v hornej 90-ke, plusový curveball a rozpracovaný changeup. Veľký potenciál, ale aj veľký risk. Zatiaľ sa jeho talent nepretavil vďaka špatnému komandu i mechanike.

19. Kevin Matthews, LHP: Malý vzrast, nepresvedčivý repertoár nadhodov, ale aspoň dobrý cit pre nadhadzovanie a kontrolu. Ďalší z radu malých ľavákov, ako bol i Erlin, či Kiker, ktorých Rangers radi draftujú.

20. Luke Jackson, RHP: Dobrý fastball, ale nekonzistentný curveball a podpriemerné komandovanie nadhodov zatiaľ držia Jacksona pri zemi.

21. Luis Sardinas, SS: Zatiaľ výrazné obmedzený zraneniami, stále len 18-ročný a cenený najmä kvoli rýchlosti, či defenzíve.

22. Matt West, RHP: Konvertovaný z 3B na nadhadzovača, s okamžitým úspechom. Ešte tak ostáva šanca, že by sa v MLB mohol uživiť ako reliever.

23. Justin Miller, RHP: Dobré čisla v double-A ako reliever. Bullpen bude jeho cieľom potenciálne i v MLB.

24. Barret Loux, LHP: Nejasná budúcnosť ako dlho vydrží jeho rameno. Nebyť zdravotných otáznikov, bol by hodnotený ako možný SP3 ďaleko vyššie.

Barrett Loux, P
Barret Loux, P

25. Miguel De los Santos, LHP: Neuveriteľný počet SO, ale aj vysoký počet BB vďaka špatnému komandu. Povesť extrémneho flyballera mu tiež rozhodne nepomáha.

Top 5 je celkom istá, potom nasleduje 8 hráčov, ktorí už majú nejakým spôsobom rozvinutý talent a sú relatívne viac okresaný. Za nimi nasleduje potom viacmenej len mix hráčov s veľkým potenciálom ale s minimálnymi, či negatívnymi hernými skúsenosťami. Osobne si myslím, že top 10 je celkom jasná, no za ňou si to môžete zoradiť už ľubovolne podla toho, čo uprednostňujete. Yu Darvish je technicky prospect, no osobne ho mám skôr za akvizíciu na trhu voľných hráčov, takže v zozname ho budete hľadať zbytočne.

Celkovo by sa dalo zhrnúť, že Texas Rangers majú relatívne dobre vyvážený systém, v ktorom sa okrem 1B nájde snáď všetko. Jurickson Profar momentálne jednoznačne vyčnieva nad ostatnými talentami ako jediný A talent. Rozhodne charakteristickým pre Minor systém Rangers je výrazný počet medzinárodných prospectov z latinskej ameriky, do ktorých investoval Texas výrazné financie. Do Profara sa táto investícia rozhodne vyplatila a Perezovci, Mazara, Guzman, Alfaro, Odnor i ďalší môžu ísť už čoskoro v podobných úspešných šľapajách…

Originál článku nájdete na: PFS: Texas Rangers - Top 25 prospectov pre rok 2012


Průměrná známka: 2.00 (4 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (1) | Autor: orli | Kategorie: Analýzy | Texas Rangers | Sdílet

©2010-2024 - Redakce