Hunter Pence poprvé s fanoušky PhilliesPřestupové okno uzavřeno: Které kluby posílily nejvíce?
(1. 8. 2011, 03:42:25, přečteno 1956×)

V letošní sezoně MLB se nachýlil čas přestupů. Všechny kluby usilující o playoff tak využívaly ze všech sil posledních dní k tomu, aby své sestavy co nejvíce posílily, zalepily všechny díry a připravily se na finále sezony. Přichází tak ideální příležitost shrnout si všechny přestupy, které se odehrály.

Americká liga

Východní divize

Není velkým překvapením, že právě Východní divize Americké ligy patřila mezi nejméně aktivní. O postupujících do playoff sice rozhodnuto není, ale Yankees a Red Sox divizi jednoznačně dominují. Nejslabší celek z Baltimoru však přesto získal dva nadějné hráče z Texasu Rangers – Chrise Davise a Tommyho Huntera. Na druhou stranu mířil velmi zkušený Koji Uehara. Tampa Bay Rays na rozdíl od Orioles neudělala výměnu žádnou, pouze poslala veterána Felipeho Lopeze do Millwaukee. Naprosto pasivní byl také New York Yankees, ačkoliv se dlouho hovořilo o možném příchodu několika nadhazovačů.

Boston Red Sox byl nakonec aktivnější, než rival z New Yorku. Získal nadhazovače Erika Bedarda a vnitřní pole doplnil o Mikea Avilese z Kansasu. Opravdu velké věci se však děly jen v Torontu. Blue Jays byly součástí velkého tradu, do kterého se zapojilo také St. Louis a Chicago White Sox. Jays získali velmi talentovaného Colbyho Rasmuse, který již několik dní za kanadský tým odehrál a dnes se poprvé prezentoval povedeným výkonem. Spolu s ním posílili klub také Trevor Miller, Brian Tallet a P.J. Walters.

Centrální divize

V obou centrálních divizích dochází k velmi vyrovnaným bojům o playoff. V Americké lize se do něj reálně mohou probojovat stále čtyři z pěti týmů, avšak během posledních dní byly aktivní jen tři. Twins a Royals na posilování prakticky rezignovali, Royals však alespoň získali Yamaica Navarra a Kendala Volze z Bostonu Red Sox. Na straně Twins zaujal pouze homerun Jima Thomeho s pořadovým číslem 597. Chicago bylo součástí již zmíněného tradu s Cardinals a Blue Jays. White Sox se mohou pochlubit ziskem velmi talentovaného nadhazovače Zacha Stewarta a relievera Jasona Frasora. Oba hráči přišli z Toronta.

Nejvíce však rozvířili vody Tigers a Indians. Tigers nejprve získali Wilsona Betemita, jehož vedení klubu vyměnilo za dva méně známé mladíky. Zajímavější je však výměna s Mariners. Detroit posílil nadhoz ziskem letos vynikajícího Douga Fistera, spolu s ním navíc přišel také schopný reliever David Pauley. Součástí této výměny navíc nebyl žádný důležitější hráč sestavy. Indians také získali nadhazovače, jedná se však o neporovnatelně větší jméno. O odchodu Ubalda Jimeneze se mluvilo v souvislosti s Yankees, nakonec však zakotvil v Clevelandu. Klub za něj zaplatil pouze ztrátou Alexe Whitea a dalších dvou talentů. O několik dní dříve Indiáni posílili tým také o pravého polaře Kosuke Fukudomeho. Výraznější ztrátou je odchod Orlanda Cabrery do San Franciska.

Západní divize

Na západě v Americké lize byl během posledních dní přestupního termínu opravdový klid. Angels se neprezentovali žádným tradem, Oakland se na poslední chvíli vzdal Brada Zieglera výměnou za mladého Brandona Allena a Jordana Norberta. Mariners také oslabovali – přišli o již zmíněné Erika Bedarda, Douga Fistera a David Pauleyho. Za ně Mariners získali Charlieho Furbushe, Caspera Wellse a Franciska Martineze. Zajímavostí je podpis Wiliho Mo Peni. Rangers naopak dobře vědí, kde je bota tlačí a tak posílili nejslabší místo sestavy – bullpen. Jeho sílu zvýší hned dva setupové – Koji Uehara (Baltimore) a Mike Adams (Padres). Klub opustilo několik zajímavých talentů, například Joseph Wieland a Robert Erlin.

Edwin Jackson
Edwin Jackson

Národní liga

Východní divize

Národní liga byla všeobecně v přestupech o něco zajímavější. Braves ukázali obchodní um několik hodin před koncem přestupního termínu – klub totiž posílil Michael Bourn a mezi pěticí odchozích prakticky nelze najít zajímavější jméno. Nesmírně důležitou statistikou pro Braves je, že sám Bourn ukradl letos tolik met, jako celá sestava Atlanty dohromady. Kádr posílil také chytač Wil Nieves z Millwaukee. Největší rival Braves z Philadelphie se také podílel na oslabení Astros – do svého týmu získal letos vynikajícího Huntera Pence. Stejně jako Braves, tak i Phillies udrželi největší talenty a poslali do Houstonu pouze méně významné hráče.

Zbylé tři týmy pak nic velkého na trhu nepředvedly. Nats ztratili Jasona Marquise, za kterého přišel Zach Walters z Arizony. Klub opustil také Jerry Hairston. Ten nyní bude hrát v dresu Brewers, na druhou stranu se stěhoval Erik Komatsu. Zajímavý je však zisk Jonnyho Gomese, který by měl dodat vnějšímu poli Nats větší sílu. Marlins se nijak nepokoušeli svůj kádr posílit a ani jej neoslabili, jediným ziskem tak zůstává Mike Cameron ze začátku července. New York Mets pouze oslabovali. Již dlouho se mluvilo o odchodu Carlose Beltrana. Ten se stal posilou Giants, Mets však získali velký nadhazovačský talent – Zacha Wheelera. Klub opustil také closer K-Rod, jenž již odházel několik směn v dresu Brewers.

Centrální divize

Nejaktivnějším klubem v NLCD byl Houston Astros, ne však z pohledu posilování. Houstonští budou postrádat Jeffa Keppingera (Giants), Huntera Pence (Phillies) a Michaela Bourna (Braves). Ve výměnách získali několik talentů, ani jeden z nich však není zařazován mezi ty největší v rámci ligy a Astros tak mohou jen doufat, že se některý z příchozích hráčů prosadí. Reds nijak neposílili, ale ani významně neoslabili – kádr opustil pouze Jonny Gomes. Brewers se naopak o určité posílení pokusili díky zisku již zmíněných Jerryho Hairstona a K-Roda. Příchod Franciska Rodrigueze je zajímavý hlavně proto, že za Brewers odvádí velmi dobré služby closer Axford. K-Rod je tak pouze v roli setupa.

Cardinals jsou poslední součástí obrovského tradu s White Sox a Blue Jays. St. Louis získalo nadhazovače Edwina Jacksona, jenž si již připsal první výhru v novém dresu. Následovali jej Octavio Dotel, Marc Rzepczynski a Corey Patterson. Během posledních hodin Cards posílili také infield – novou spojkou klubu bude Rafael Furcal z LA Dodgers. Cubs se nijak posilovat nepokoušeli a ani nijak výrazně neoslabili, sezonu v dresu chicagského týmu nedohraje Fukudome. Z Clevelandu výměnou za něj přišli Carlton Smith a Abner Abreu. Na závěr však překvapení sezony z Pittburghu. Ten je poprvé po mnoha letech v této fázi sezony na velmi dobré pozici a chtěl by jí ještě vylepšit – pomoci by tomu měli Ryan Ludwick ze San Diega a první metař Derrek Lee, který se vrací do Centrální divize Národní ligy po půl roce stráveném v Baltimoru.

Západní divize

Arizona Diamondbacks letos také překvapivě bojuje o playoff, což vyústilo v zisk několika hráčů. D-Backs posílil Jason Marquis z Washingtonu a také oaklandský reliever Brad Ziegler. Rockies několik posledních týdnů postupně přicházejí o naději na playoff, nyní ji však pravděpodobně ztratili definitivně. Klub opustilo eso rotace Ubaldo Jimenez. Z Clevelandu přišlo několik talentů, nejzajímavějším z nich je asi nadhazovač Alex White.

Dodgers byli podle očekávání pasivní. Finanční situace klubu opravdu není záviděníhodná a manažer Don Mattingly může být rád, že se mu kádr nerozpadl. Opustil jej pouze Rafael Furcal, za kterého Dodgers získali Alexe Castellanose. Posilou by mohl být levý polař Juan Rivera z Toronta. Padres letošní sezonu pochopitelně vzdali a pustili tak některé hráče. Ryan Ludwick bude nastupovat za Piráty, z Texasu výměnou za Adamse přišli velice nadějní mladíčci Wieland a Erlin. Nejvíce pak posílili Giants, kteří chtějí obhájit Světovou sérii. Pomoct by jim měli Carlos Beltran, Orlando Cabrera a Jeff Keppinger. Klub sice ztratil talentovaného Wheelera, ale vzhledem k síle rotace to San Francisco trápit opravdu nemusí.

Carlos Beltran
Carlos Beltran


Průměrná známka: 1.00 (6 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (2) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Sdílet

©2010-2024 - Redakce