Francisco Rodriguez alias K-RodBrewers posilují bullpen o closera K-Roda
(15. 7. 2011, 00:16:56, přečteno 2388×)

Dosavadní closer New Yorku Mets Francisco Rodriguez posílí wisconsinský klub před startem druhé poloviny sezóny. Otázkou je, jaké záměry manažer Ron Roenicke má – v Milwaukee prozatím zápasy úspěšně zavírá John Axford, který si v letošní sezoně připsal 23 úspěšných savů z celkem 25 pokusů.

O tom, že Mets hodlají prodat svého cenného closera, se mluví značnou část probíhající sezóny. Překvapením je ovšem tým, ve kterém K-Rod nakonec zakotvil. Milwaukee, které se v současné době nachází na špici centrální divize Národní ligy, doufá v účast v play-off a posílení bullpenu by k tomuto cíli mělo značně přispět. „Snažíme se na poslední dva a půl měsíce získat tolik kvalitních nadhazovačů, kolik dokážeme,“ komentoval snahu svého týmu generální manažer Doug Melvin.

Kromě finančního vypořádání, jehož výše není známá, poputují do newyorského týmu dva další hráči, které si Mets vyberou z řad hráčů v milwaucké farmě nejpozději v září. V současné době pobírá K-Rod plat 11,5 milionu dolarů, což je částka za poslední rok jeho tříletého kontraktu ve výši celkových 37 milionů.

Smlouva K-Roda, který v roce 2008 přispěl týmu Los Angeles Angels rekordními 62 savy, mu pak zajišťuje příjem 17,5 milionu dolarů v roce 2012. To však pouze v případě, že v probíhající sezóně zakončí celkem 55 zápasů. Prozatím má splněno 34. Pokud počtu 55 nedosáhne, což je i v konkurenci Johna Axforda pravděpodobné, mohou Brewers využít opci ve výši 3,5 milionu dolarů.

V dosavadním průběhu sezóny má čtyřnásobný účastník Utkání hvězd bilanci 2-2, ERA 3.16 a 23 úspěšně uzavřených utkání. V kariéře, během které házel pouze za Los Angeles Angels a New York Mets, pak 32-27 s celkem 291 savy a ERA 2.54.

V Milwaukee vzniká příchodem K-Roda poměrně nejasná situace ohledně výběru closera. „Diktovat to budou zápasy. Ron (Roenicke) to bude určovat,“ nechal se slyšet manažer Melvin. Podle něj se John Axford nemusí o svoji pozici obávat: „řekl jsem Johnovi ‚Nedělej si starosti‘.“


Průměrná známka: 1.25 (4 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: honzarichtar | Kategorie: Aktuality | Milwaukee Brewers New York Mets | Sdílet

©2010-2024 - Redakce