Jaime GarciaTalentovaný Garcia prodloužil s Cards
(14. 7. 2011, 18:05:47, přečteno 1901×)

St. Louis Cardinals letos chystá útok na playoff a jednou z jeho hlavních zbraní je nadějný nadhazovač Jaime Garcia, který již druhý rok po sobě předvádí mimořádně vyrovnané výkony. Garciova ERA se drží kolem 3, navíc je schopný odházet mnoho směn a není nouze ani o strikeouty. Výsledkem je podpis velice lukrativní smlouvy, jež udrží Garciu na Busch Stadium až do roku 2017.

Start kariéry Jaimeho Garcii je zatím vskutku snový. Teprve pětadvacetiletý nadhazovač byl v draftu roku 2004 vybrán až ve třicátém kole Baltimorem Orioles, s O’s se však nedohodl a do draftu šel i o rok později, kdy si jej vyhlédl klub ze St. Louis. Tehdy již však podepsal a udělal dobře. I díky spolupráci s vynikajícím koučem nadhazovačů Davem Duncanem dokázal ze svého potenciálu vytěžit maximum a do MLB vlétl jako raketa.

Během loňské sezony se mladý nadhazovač okamžitě zařadil mezi nejlepší v Národní lize a zakončil rok s vynikající ERA 2.70, vysokou kvalitu navíc prezentovala také kladná bilance 13 výher a 8 proher. Hlavně díky těmto statistikám se objevil v hlasování o nejlepšího nováčka roku, kde nakonec zaujal třetí místo. Víra v Garciu však nebyla v MLB velká a očekával se menší, či větší propad jeho výkonů. Nic takového však nenastalo. Garcia v letošních zápasech vydrží více směn než loni, což sice zavinilo lehký nárust ERA na číslo 3.22, ale zlepšila se jeho bilance – již nyní má 9 výher a pouhopouhé tři prohry.

Vedení Cardinals logicky přesvědčil a vysloužil si nový kontrakt. Díky němu by měl Garcia zůstat v organizaci Cardinals až do roku 2015. Jistý zisk Jaimeho Garcii je 27,5 miliónů dolarů, cena se však může zvýšit, pokud klub využije obě opce na prodloužení smlouvy. Generální manažer Cardinals přiznal, že v případě vypršení kontraktu by mohl mít problém Garciu udržet a trochu tak zariskoval, když hráče zavázal kontraktem minimálně až do jeho třicátých narozenin. Sám Garcia je však s podpisem nanejvýš spokojen.

„Miluji tuto hru,“ říká mladý nadhazovač. „Opravdu ji nehraji pro peníze, ale je potřeba myslet na sebe a svou rodinu. Klub stál o prodloužení kontraktu a já samozřejmě také. Doopravdy vůbec neuvažuji o využití statusu volného hráče,“ vysvětluje Garcia. Velmi početná rodina mladého nadhazovače stále žije v Mexiku a Garcia hodlá využit výnosu z nového kontraktu k jejímu přestěhování do Texasu, kde sám žije. Nyní je pro něj klíčové udržet si vysokou výkonnost i po Utkání hvězd a pomoci St. Louis na cestě do playoff.


Průměrná známka: 1.00 (4 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | St. Louis Cardinals | Sdílet

©2010-2024 - Redakce