Robinson Cano slaví své vítězství v Home Run DerbyRobinson Cano ovládl letošní Home Run Derby
(12. 7. 2011, 21:11:07, přečteno 1165×)

Home Run Derby je již několik let neodmyslitelnou součástí Utkání hvězd MLB. I letos si fanoušci užili mnoho zábavy, spoustu dalekých odpalů a zajímavé vyvrcholení. Celá akce tradičně probíhala v nadmíru přátelském duchu, tentokrát však nabídla i trochu rivality, když se ve finále utkal Adrian Gonzalez z Bostonu s newyorským Robinsonem Canoem.

Loňské Home Run Derby ovládl David Ortiz, v letošní sezoně byl jedním z kapitánů, kteří vybírali účastníky celé akce. Do svého týmu zařadil Robinsona Canoa, Adriana Gonzaleze a Joseho Bautistu. Kapitánem Národní ligy se stal Prince Fielder, který věřil spoluhráči Rickie Weeksovi, Mattu Hollidayovi a Mattu Kempovi. Zástupci Americké ligy celé soutěži jednoznačně dominovali a vyhráli v poměru šestasedmdesáti homerunů ku devatenácti.

Nejvíce se pak předvedl druhý metař Robinson Cano, jenž odpálil dohromady 20 homerunů v prvních dvou kolech a poté přidal dvanáct v kole finálovém. Nutno podotknout, že na dosažení vítězných dvanácti homerunů využil pouhých šest autů. Ve finále se s ním utkal Adrian Gonzalez, který měl nakonec pouze o jeden homerun méně, protože si stejně jako Cano připsal 20 v prvních dvou kolech. Cano navíc dosáhl většiny z nejdelších homerunů celé noci.

Poražený finalista Gonzalez přiznává, že si jeho protivník výhru opravdu zasloužil. „Převedl neuvěřitelný výkon, zasloužil si vyhrát. Odpaloval daleko dále jak já. Neměl by problém poslat do hlediště dalších 10 míčků,“ oceňuje výkon soupeře první metař BoSox. Cano navíc ze své účasti v Home Run Derby udělal událost nanejvýš osobní. Za nadhazovače si totiž zvolil svého otce, který celý večer opravdu prožíval.

„Počítali jsme všechny Gonzalezovy homeruny a když dosáhl čísla jedenáct, začal jsem se bát, že je výhra opravdu daleko,“ vysvětluje Jose Cano. „Ale pokaždé, když Robinson trefil homerun, tak jsem si říkal ‚Ještě deset, ještě devět‘ a když chyběl k výhře ten poslední, napadlo mě jen „Už jen jeden, odpal kvůli mně ještě ten jeden‘. Tohle je něco, co jsem pro něj dělal veškerý čas doma, neustále jsme trénovali odpaly a pokračuje to po každé skončené sezoně. Když mi zavolal, že chce, abych přijel do Spojených států a účastnil se s ním Home Run Derby, neváhal jsem a řekl mu, že jsem opravdu rád, protože to je něco, co jsme doma dělali neustále,“ zakončil otec vítěze.

Home Run Derby se koná již od roku 1985, Cano však předvedl jeden z nejlepších výkonů vůbec. Jeho dvanáct homerunů ve finálovém kole bylo historickým maximem, na druhém místě jsou s jedenácti právě Adrian Gonzalez a Bobby Abreu. Abreu také vlastní rekord za celkové maximum odpálených homerunů – v roce 2005 poslal míček mezi diváky rovnou jednačtyřicetkrát. Nezapomenutelný byl také výkony Joshe Hamiltona z roku 2008, kdy předvedl neuvěřitelných 28 homerunů v prvním kole. Lídrem v počtu kariérních homerunů v derby je pak loňský vítěz David Ortiz, který má na svém kontě 77 nechytatelných odpalů.

Dnes je však na programu daleko významnější událost – samotné Utkání hvězd. Letos dostalo pozvánku více jak osmdesát hráčů, protože mnoho hráčů muselo účast odřeknout. Mezi nimi například Alex Rodriguez, Jose Reyes, či Jon Lester. Na poslední chvíli se tedy v utkání objeví také hráči jako Jhonny Peralta, či Andrew McCutchen. Startujícími nadhazovači budou Jered Weaver a Roy Halladay. Americká liga nastoupí na pálku ve složení Granderson (CF), Cabrera (SS), Gonzalez (1B), Bautista (RF), Hamilton (LF), Beltre (3B), Ortiz (DH), Cano (2B) a Avila (C). Tým Bruce Bochyho povede Weeks (2B), po něm nastoupí Beltran (DH), Kemp (CF), Fielder (1B), McCann (C), Berkman (RF), Holliday (LF), Tulowitzki (SS) a Rolen (3B)


Průměrná známka: 1.00 (5 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (2) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Sdílet

©2010-2024 - Redakce