Davey JohnsonNovým manažerem Nats bude jmenován Davey Johnson
(25. 6. 2011, 16:22:51, přečteno 1144×)

Když Jim Riggleman před několika dny rezignoval na funkci manažera Washingtonu Nationals, způsobil svým rozhodnutím pořádný rozruch. Vedení Nats se však nenechalo vyvést z míry a již nyní podle všeho našlo za již bývalého manažera náhradu. Pravděpodobně se jí stane Davey Johnson, jenž dokázal dovést Mets k jejich poslední výhře ve Světové sérii.

Události v klubu Nationals se v posledních dnech vyvíjejí opravdu rychle. Teprve předevčírem rezignoval Jim Riggleman, který nebyl spokojený se svojí smlouvou v klubu. „Měl jsem s Jimem schůzku před utkáním. Vyjádřil své pohoršení nad svým kontraktem a nabídl svou rezignaci pro případ, že se situace okamžitě nezlepší. Rezignaci jsme se rozhodli přijmout,“ komentoval situaci generální manažer Nats Mike Rizzo.

Hráči byli rozhodnutím svého manažera šokování. V poslední době měli Nats nejlepší formu ze všech klubů MLB a osvobodili se z posledního místa v divizi. Ani to však Rigglemana nedonutilo v klubu setrvat. Zastupujícím manažerem byl okamžitě zvolen John McLaren. Jako nový manažer klubu si ve včerejším zápase také připsal první výhru, ačkoliv byl krom toho v zápase také vyloučen. Nyní má však podle informací mlb.com Mike Rizzo vybraného také nového manažera. Měl by se jím stát úspěšný Davey Johnson.

Johnson dříve vedl Mets, Reds, Orioles a Dodgers. Největší úspěchy slavil s Mets, kde strávil dlouhých 6 let. Během tohoto období klub dokonce dovedl ke klubové druhé a prozatím poslední výhře ve Světové sérii. Od roku 2000 se však Johnson v MLB jako manažer neobjevil. Během své kariéry strávil v MLB celkově 13 kompletních sezon, pětkrát vyhrál divizi a stal se například posledním manažerem, jenž dostal Orioles do playoff. Celkově má kladnou bilanci 1148 výher a 888 proher.

Jmenování Johnsona zatím není oficiální, ale podle všeho by se již dnes měl objevit na zápase Nats, aby mohl sledovat svůj tým. Jmenován by měl být v pondělí. „Nechci mluvit o této situaci,“ vyhýbá se odpovědi dočasný manažer klubu McLaren. „Zítra se možná dozvíte více, ale dnes mě zajímá jen to, že jsme vyhráli.“ Naopak hráči klubu neskrývají své nadšení. „Davey je opravdu skvělý člověk. Měl jsem možnost se s ním vidět během jarní přípravy a udělal na mě dojem,“ říká Ryan Zimmerman.

Také nadhazovač Jason Marquis je s volbou klubu spokojený. „Má ve své kariéře fantastickou bilanci. Jeho baseballové znalosti jsou mimořádně a je to opravdu skvělý člověk. Jsme opravdu nadšení. Dobrá věc je, že má ke klubu blízko a pomáhal jej skládat,“ naráží Marquis na funkci rádce generálního manažera, kterou Johnson v klubu zastával. Nationals tedy pravděpodobně nového manažera našli ve svých řadách. Jiná situace je na Floridě, kde Marlins prozatím jmenovali legendárního osmdesátiletého Jacka McKeona. Ten však klub vede pouze dočasně a nový manažer se stále hledá. Jestli Nationals doopravdy jmenují Johnsona, se dozvíme během něko


Průměrná známka: 1.00 (2 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Washington Nationals | Sdílet

©2010-2024 - Redakce