Edwin RodriguezEdwin Rodriguez rezignoval na funkci manažera Marlins
(20. 6. 2011, 04:06:49, přečteno 2106×)

Florida Marlins poslední týdny absolutně ztratila formu a octla se na chvostu Východní divize, což nakonec přimělo manažera klubu Edwina Rodrigueze k poměrně překvapivému kroku. Po dalším nevydařeném výsledku podal rezignaci, kterou vedení Marlins přijalo. Rodriguez je tak již druhým manažerem, který letos opouští svůj klub. Dočasným manažerem je Brandon Hyde.

Florida Marlins do letošní sezony vstoupila vskutku výborně, zařadila se za Phillies na druhé místo v divizi a dokonce se začalo mluvit o playoff. Za poslední tři týdny se však situace obrátila o 180 stupňů, což dovedlo Edwina Rodrigueze k ráznému kroku. „Dnes ráno jsem nabídl svojí rezignaci vedení klubu, které ji také bez váhání přijalo,“ stojí ve vyjádření již bývalého manažera Marlins. „Jsem opravdu vděčný za příležitost, díky které jsem měl možnost vést klub na takové úrovni.“

„Bylo to pro mě opravdu těžké rozhodnutí, protože vím, že se tento klub ubírá správným směrem. Je zde mnoho mladých talentovaných hráčů a příští rok se Marlins stěhují na nový stadion,“ vysvětluje Rodriguez. „Nejde vypovědět, kolik snahy a úsilí vydali hráči a zaměstnanci během letošního roku. Vždy pro vás odevzdají sto procent. Přeji tomuto klubu, hráčům a zaměstnancům jen to nejlepší do budoucna,“ zakončil Rodriguez.

Marlins pod Rodriguezem dosáhli poměrně dobrých výsledků v loňské sezoně, kdy zakončili rok s bilancí 80 výhěr a 82 proher. Pod Rodriguezem měli bilanci vyrovnanou 46-46. Nyní čeká vedení klubu složité rozhodování, kým jej nahradit. Důležitosti úkolu si je vědom i prezident baseballových operací klubu Larry Beinfest. „Vím, že se objeví mnoho spekulací, ale to dnes není důležité. Chci si užít Den otců, poté nás však čeká mnoho práce. Nechceme to uspěchat, nicméně bychom byli rádi, kdyby se nám povedlo vybrat nového manažera rychle,“ vysvětluje své plány Beinfest.

„Chystáme se tedy poradit a najít nového manažera tak rychle, jak jen to bude možné. Potřebujeme někoho, s kým se posuneme kupředu a s kým budeme mířit za vítězstvími,“ zakončil Beinfest. Marlins se nyní opravdu ocitají ve stavu rozkladu. Po slibném startu, kdy měli vynikající bilanci 29 výher a 19 proher, Florida zaznamenala v červnu pouze 1 výhru a 17 proher. Nyní mají dokonce již deset proher v řadě a octli se na chvostu divize. Pro dočasného nástupce na postu manažera Brandona Hydea je tedy hlavním úkolem tuto sérii ukončit a dostat klub opět na vítěznou vlnu. Hyde za sebou však nemá žádné manažerské zkušenosti z MLB a nelze tedy očekávat, že by v této funkci setrval dlouhodobě.


Průměrná známka: 1.00 (1 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (1) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Florida Marlins | Sdílet

©2010-2024 - Redakce