Johnny DamonDamonův zápis do historie
(19. 6. 2011, 20:04:17, přečteno 1737×)

Úspěšná kariéra Johnnyho Damona se pomalu blíží ke svému konci. Po nepříliš úspěšném angažmá v Detroitu Damon podepsal s Tampou Bay Rays a začátek sezony rozhodně neměl ideální. Nakonec se však Damon sebral, stal se jednou z opor Tampy Bay a včera si připsal svůj pětistý dvojmetový odpal kariéry. Díky němu se dostal do elitní společnosti nejlepších pálkařů historie a výrazně si řekl o zařazení do Síně slávy.

Johnny Damon působí v MLB již od roku 1995. Ačkoliv kariéru začal v Kansasu City Royals a odehrál zde šest sezon, většina fanoušků si jej spojí hlavně s jeho působením ve Východní divizi Americké ligy. V ní Damon odehrál 4 sezony v dresu Red Sox, poté také 4 na Yankee Stadium a letos se objevil dokonce i v Tampě Bay Rays. A právě zde si připsal 13 dvojmetových odpalů, které mu zajistily již pětistý double kariéry.

Samotných pět set dvojmetových odpalů nic nevídaného není, nicméně Damon má ve své kariéře také celkově více jak 2500 odpalů, 100 triplů a 200 homerunů. To se před ním povedlo pouze deseti hráčům historie a všech deset je také členy Síně slávy MLB. Jmenovitě se jedná o George Bretta, Loua Gehriga, Goose Goslina, Rogerse Hornsbyho, Willieho Mayse, Paula Molitora, Staan Musiaal, Babea Rutha, Ala Simmonse a Robina Younta.

„Fanoušci byli úžasní,“ říká dojatý Damon, který si užil aplaus více jak 20.000 fanoušků Rays. „Vím, že jsem v klubu teprve tři měsíce, ale fanoušci ukázali opravdový zájem, a jak respektují, co jsem zde dokázal.“ Také Damonův nový manažer Joe Maddon chválí svého svěřence za úspěch, kterého dosáhl. „Nejprve se podívejte na to, co dokázal a pak zvažte, jestli si zařazení do Síně slávy zaslouží. Absolutně si jej zaslouží. Nezaslouží si pouhé zvažování, ale přijetí,“ okomentoval Joe Maddon naděje svého svěřence na zařazení mezi největší legendy této ligy.

Pro Johnnyho Damona je včerejší úspěch skutečným potvrzením toho, že se jeho angažmá v Tampě ubírá správným směrem. Angažmá na Floridě má pro Damona hodnotu také proto, že sám navštěvoval Vysokou školu Dr. Phillipse v Orlandu a je blízko místům, která má rád. „Opravdu si užívám, že díky angažmá v Tampě jsem tak blízko domovu. Je to pro mě splněným snem. Doufám, že zde budu hrát po dlouhou, dlouhou dobu, než se rozhodnu ukončit kariéru,“ zakončil sedmatřicetiletý Damon.

VIDEO: Pětistý double Damonovy kariéry


Průměrná známka: 1.00 (2 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (1) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Tampa Bay Rays | Sdílet

©2010-2024 - Redakce