Scott Kazmir a Mike SciosciaAngels propustili Scotta Kazmira
(16. 6. 2011, 17:58:09, přečteno 1136×)

Vedení LAA se po dlouhé době odhodlalo ke kroku, po kterém již několik měsíců volala americká baseballová veřejnost. Kdysi velmi talentovaný nadhazovač Scott Kazmir přišel z Tampy Bay jako velká hvězda, nakonec se stal jedním z největších zklamání posledních let. Neustále problémy se zraněními, kontrolou a špatné výsledky mu přinesly jméno pravděpodobně nejhoršího pravidelně nastupujícího nadhazovače minulého roku.

Kariéra Scotta Kazmira šla od začátku strmě vzhůru. Již na škole patřil mezi nejnadanější baseballisty, ačkoliv nutno podotknout, že dlouho hrál také americký fotbal na pozici quarterbacka. Nakonec však zvítězil baseball, a to hlavně proto, že Kazmir dokázal během jednoho roku hodit 4 no-hittery v řadě, jeho ERA činila pouhých 0.37 a vystrikeoutoval 172 pálkařů v 75 směnách. I díky těmto výsledkům jej Mets draftovali v prvním kole roku 2002. Nakonec se však jeho debut v MLB uskutečnil v dresu Tampy Bay Rays. Tehdejší generální manažer Mets Jim Duquette jej totiž vyměnil spolu s Joselo Diazem za Victora Zambrana a Bartolomé Fortunata.

Kazmir byl v dresu Rays fenomenální. Dvakrát se dostal do Utkání hvězd MLB, stal se lídrem klubu v mnoha statistikách, v sezoně 2007 si připsal dobrou bilanci 13-9, ERA 3.48 a přidal také 239 strikeoutů, díky kterým se stal nejmladším lídrem v K za posledních 32 let. Poté jej však v letech 2008 i v 2009 potkala zranění. Jeho fastball už nikdy nebyl tím fastballem z dřívějška a slider prakticky přestal používat, protože jeho efektivita byla nulová. Rays došli k závěru, že se jedná o poslední moment Kazmirovy kariéry, kdy má jako hráč nějakou hodnotu a okamžitě jej poslali k Angels. Zbavili se tak vysokého platu a získali talentovaného Seana Rodrigueze.

Kazmir v LAA začal dobře, sezonu dokončil s bilancí 2-2 a ERA 1.73. Na základě těchto výsledků Angels věřili, že mají jednoho z nejlepších leváků v MLB. Hned v playoff však začaly problémy - Kazmirova ERA činila šílených 7.71 a od té doby se jej podobné výsledky nepustily. Jeho výsledná bilance u Angels je 11-17, celková ERA činí 5.31, navíc v letošní sezoně odházel jediný zápas. Angels nakonec dospěli k logickému rozhodnutí a s Kazmirem rozvázali smlouvu. Manažer Mike Scioscia se tedy musel vzdát a ačkoliv je věčným zastánce Kazmira, uznává, že spolupráce nemohla dále pokračovat.

„Když zvážíme, kde byl na podzim roku 2009, v přípravě na rok 2010 a kde je nyní, jedná se o rapidní propad výkonnosti. Nicméně je stále mladý a já věřím tomu, že může zjistit, co mu brání v lepších výsledcích… samozřejmě je to těžké,“ přiznává smutný Scioscia. „Vím, že je Kaz zklamaný. Platí to také pro nás. Mrzí mě, že jsme nedokázali dostat jej tam, kam se svým potenciálem patří.“

„Konec spolupráce je v první řadě tím nejlepším pro něj,“ vysvětluje rozhodnutí klubu Scioscia. „Kaz se potřebuje dostat z toho kolotoče a znovu nastartovat svojí kariéru. Ačkoliv se u nás nesmírně snažil, prostě se mu nedařilo. Od začátku se jeho výkony stočily nesprávným směrem a po celou dobu se to pouze prohlubovalo. Jménem celého klubu mu přeji do budoucna jen to nejlepší,“ dodal Mike Scioscia. Kazmir tedy nyní nemá žádné povinnosti v rámci MLB a může se soustředit pouze na odstranění problému, který jej limituje. Všeobecně se neočekává, že by se letos v MLB objevil, jeho návrat se dá očekávat spíše na jaře příštího roku.


Průměrná známka: 1.00 (5 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (4) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Los Angeles Angels | Sdílet

©2010-2024 - Redakce