Adrian GonzalezAdrian Gonzalez prodloužil s Red Sox
(16. 4. 2011, 01:07:52, přečteno 1349×)

Loňský rok byl pro Boston Red Sox velkým zklamáním, před letošní sezonou se proto předvedl ve velkém stylu a posílil o dvě velká jména – Carla Crawforda a Adriana Gonzaleze. Crawford s klubem podepsal jako volný hráč, hvězdný první metař ze San Diega byl však k dispozici hlavně proto, že se jeho současný kontrakt blížil ke konci. BoSox nyní tento problém zažehnali a podepsali s Gonzalezem sedmiletý kontrakt v celkové výši 154 miliónů dolarů.

Osmadvacetiletý Gonzalez má za sebou významný krok ve své kariéře, jeho podpis s Red Sox však zatím kýžené ovoce nepřináší. Od chvíle, kdy se klub s Padres dohodl, bylo zřejmé, že příchod Gonzaleze povede k mnoha dalším změnám. Kevin Youkilis se přesunul na třetí metu a zejména pořadí pálkařů se mění prakticky každým dnem. V poslední době se ustálil jako leadoff hitter Carl Crawford následovaný Dustinem Pedroiou a právě Adrianem Gonzalezem. Bohužel pro Red Sox však není problém pouze v pálce, ale zejména nadhoz absolutně nenaplňuje předpoklady. Výsledkem je umístění na chvostu celé tabulky s nejhorší bilancí celé ligy.

Adrian Gonzalez se však žádné kritiky dočkat nemůže, během prvních dvou týdnů si již připsal homerun a sedm stažených bodů. Ačkoliv tím nenaplňuje svůj potenciál na maximum, své si odvede. Pozitivní zprávou pro fanoušky Red Sox tak může být, že právě Gonzalez bude v klubu působit i v příštích sezonách. S vedením se dohodl na nové sedmileté smlouvě, která mu celkově zajistí 154 miliónů dolarů. Z pohledu Red Sox se jedná o druhý nejvyšší kontrakt v historii (nejvyšší podepsal Manny Ramirez v roce 2000) a nejvyšší kontrakt, na kterém se domluvilo současné vedení. Sám Gonzalez si nemůže dohodu vynachválit.

„Vždy jsem chtěl být v klubu, kde se cítím příjemně, kde doopravdy chci hrát,“ říká Gonzalez. „K působení zde také nemám co vytknout. Je to zde pro mě naprosto vhodné, dobře se bavím a hraní si opravdu užívám. Těším se na další roky strávené v klubu,“ zakončil první metař krátké prohlášení. Nově podepsaný kontrakt Gonzaleze se stal sedmadvacátým v historii MLB, který přesáhl výši 100 miliónů dolarů. První dvě místa má na svědomí Alex Rodriguez a nechybí také jeho spoluhráči Derek Jeter, Mark Teixeira, či CC Sabathia. Právě letošní sezona přinesla hned několik takto vysokých kontraktů – výši 100 miliónů dolarů přesáhne celkový výdělek Jaysona Wertha, Cliffa Leeho, Troye Tulowitzkého, Joea Mauera, či Carla Crawforda.

Vedení BoSox se však rizika neobává a naopak očekává, že Gonzalez bude po dlouhé roky jednou z hlavních hvězd klubu. „Jsme opravdu spokojení, že jsme dosáhli dohody. Věříme, že tento den bude významným pro budoucnost celé organizace. Jsme nadšení z jeho přítomnosti v klubu a doufáme, že bude hlavní oporou klubu po dlouhé roky. Nemohli bychom od Adriana žádat více po hráčské, ani po lidské stránce,“ zakončil generální ředitel klubu Theo Epstein. Právě Epstein velice náročnou dohodu s Padres domlouval - aby Gonzaleze získal, musel obětovat tři vysoce hodnocené mladíčky - Caseyho Kellyho, Anthonyho Rizza a Reymonda Fuentese. Po podpisu smlouvy však mohou Red Sox koukat zpětně na dohodu s Padres jen pozitivně. Nyní bude hlavním úkolem klubu vylepšit bilanci 2 výher a 9 proher.


Průměrná známka: 1.40 (5 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Boston Red Sox | Sdílet

©2010-2024 - Redakce