Jake PeavyPeavy se významně přiblížil návratu, podobně si vedou i Sizemore s Nathanem
(5. 3. 2011, 02:48:13, přečteno 2234×)

Jarní příprava je ideálním časem na návrat dlouhodobě zraněných hráčů a jejich začlenění zpět do týmu. Nyní udělal klíčový krok Jake Peavy, který nastoupil do zápasu White Sox proti Angels a bez problémů odházel několik směn. White Sox však nejsou jediným týmem, který postrádá hlavní hvězdy - návrat se chystají pomalu ohlásit také Joe Nathan a Grady Sizemore.

Jake Peavy prožil v loňském roce složitou sezonu. Poprvé po odchodu ze San Diega začínal rok v dresu White Sox, stal se lídrem rotace a měl dostat klub do playoff, nakonec však byla sezona velkým zklamáním. Celkově Peavy startoval v pouhopouhých sedmnácti zápasech a nezbavil se tak nálepky věčně zraněného hráče. Během roku se objevilo mnoho pesimistických zpráv, podle kterých neměl stihnout start letošní sezony, nakonec však rekonvalescence proběhla dobře a talentovaný nadhazovač je v plném tréninkovém procesu.

Během včerejšího dne Peavy nastoupil k zápasu v rámci Jarní přípravy a vedl si nadmíru dobře. Odházel dvě směny proti Angels a nedovolil soupeři žádný doběh, hlavní však bylo, že jej neomezovaly žádné bolesti. „Je to pro mě významný krok v návratu. Dnešní den proběhl tak, jak jsem očekával. Nyní doufám, že se mi bude dařit nadále se zlepšovat, abych si opět poradil s pálkaři v MLB. Hodil jsem několik dobrých fastballů a také jsem si vyzkoušel sekundární nadhozy. Musím ale samozřejmě ještě pracovat, aby to stačilo na nejlepší pálkaře,“ vysvětluje Peavy.

Velkou radost z jeho vystoupení měl také trenér nadhazovačů Don Cooper. „Na dnešní den jsme se hodně soustředili a Jake jím prošel nad očekávání dobře. Nešlo ani tak o umístění nadhozů a jejich rychlost. Hlavně nás zajímalo, jestli se bude na kopci cítit dobře a jestli nebude mít problémy. Nakonec to dopadlo jak jsme si přáli, Jake je připraven opět házet,“ zakončil Cooper. K návratu soupeři pogratuloval také Scott Kazmir, který rovněž předvedl velmi nadějný výkon.

Blíže návratu je také Grady Sizemore, který dnes konečně absolvoval trénink ve vnějším poli. Vyzkoušel si souhru se svými spoluhráči, pochytal několik odpalů a opět si mohl procvičit pohyb po vnějším poli. Nadále jej však čeká mnoho tréninků pálení a pohybu na metách. Přesto má Sizemore z úspěšného tréninku velkou radost. „Cítím se dobře. Jsou to malé krůčky kupředu, ale vypadá to opravdu lépe. Snažíme se můj návrat neuspěchat, postupně přidáváme do tréninku více a více věcí a budeme v tom pokračovat, dokud nebudu stoprocentně připravený. Dnes bylo vše v pořádku,“ říká s optimismem v hlase Sizemore.

Klíčový hráč Clevelandu Indians vynechal prakticky celou minulou sezonu a nakonec musel absolvovat operaci kolene. Na kompletní sezonu tak čeká již od roku 2008. Operaci osmadvacetiletého vnějšího polaře úspěšně provedl doktor Richard Steadman, rekonvalescence je však dlouhá. Generální manažer klubu již dříve naznačil, že není jisté, zda Sizemore stihne začátek sezony 2011. V lepší pozici je Joe Nathan, který by o začátek sezony přijít neměl. Nathan podstoupil operaci Tommyho Johna, kvůli které promeškal celou loňskou sezonu. Nyní však má za sebou již druhý start v Jarní přípravě a chystá se získat zpět své místo closera Minnesoty Twins

Během svého prvního startu Nathan odházel směnu bez jediného odpalu, nyní během druhé příležitosti ukončil směnu strikeoutem a konečně měl opět pocit, že hází jako dříve. „Zvláště během souboje s posledním pálkařem jsem cítil, že moje načasování bylo lepší. Maximálně jsem se soustředil na to, jakým způsobem reagoval na mé nadhozy, nakonec se mi díky tomu povedlo situaci dobře vyřešit. Nyní je hlavní, abych házel stále znovu a znovu a vrátil se do formy,“ zakončil Nathan. Ten má po svém návratu zatím jen malé problémy s kontrolou, což bývá největší překážkou nadhazovačů, kteří absolvovali operaci Tommyho Johna. Návrat Joea Nathana tak nabírá správný směr a Twins by měli mít svého closera do začátku sezony opět stoprocentně připraveného.


Průměrná známka: 1.43 (7 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Cleveland Guardians Chicago White Sox Minnesota Twins | Sdílet

©2010-2024 - Redakce