Adam WainwrightCardinals v šoku, Wainwrighta čeká operace
(26. 2. 2011, 12:22:14, přečteno 1317×)

Adam Wainwright se během loňské sezony stal jednoznačným lídrem rotace Cardinals, odházel vynikající sezonu a aspiroval na ocenění Cy Young. Letos se od něj očekávala další skvělá sezona, kterou by potvrdil své kvality. Nakonec je vše jinak. Wainwright má vážný problém s loktem a musí podstoupit operaci Tommyho Johna. To jej prakticky vylučuje ze sezony 2011 a devastuje plány Cardinals.

Pravoruký nadhazovač St. Louis zažil v minulém roce snovou sezonu - připsal si dvacet výher, překonal hranici dvou set strikeoutů a jeho výsledná ERA byla 2.42. Ještě tak vylepšil skvělá čísla z předchozího roku a jednoznačně se posunul na první místo rotace Cardinals. V příštím roce jej však čeká pouze dlouhý odpočinek, rehabilitace a pomalé přibližování se návratu na kopec. Operace Tommyho Johna má posílit poškozené vazy v pravém lokti Wainwrighta, dosáhnout toho však lze jen voperováním vazů z jiné části těla. Trvá tedy velmi dlouhou dobu, než si tělo na změnu zvykne.

Běžná doba návratu po operaci je 12 – 15 měsíců, tedy nejdříve v roce 2012. Díky zákroku by však neměl mít Wainwright nikdy v budoucnu podobný problém. A jestliže se podíváme na Stephena Strasburga, doba návratu se také v poslední době zkracuje. Strasburg operaci prodělal krátce po konci loňské sezony, nyní již lehce trénuje a plánuje návrat ještě před koncem letošního roku. Nicméně zůstává velkou záhadou, jestli se nadhazovač po zranění vrátí ve stejné síle jako dříve. Již v minulosti MLB zažila mnoho případů, kdy operace vyřešila zdravotní problém, ale nadhazovač se nedokázal dostat zpět do formy.

Klub nutnost operace očekával již po konzultaci s hlavním doktorem týmu Georgem Palettou, jeho diagnózu poté potvrdil i doktor Lewis Yocum. Klub je přesto zprávou zasažen. „Horší zprávu jsem snad nikdy takhle po ránu nedostal,“ říká generální manažer klubu John Mozeliak. „Je to velké zklamání. Ztratili jsme eso rotace. Najít náhradu nebude snadné,“ zakončil Mozeliak. Naději mají dva mladí nadhazovači John Gast a Scott McGregor. Oba dva se vedení Cardinals předvedou při Spring trainingu a pokud přesvědčí, mohli by se podívat příští rok do MLB.

Síla rotace ale bude stát na Chrisu Carpenterovi, který nyní bude v čele místo Wainwrighta. Ten se však momentálně soustředí pouze na to, jak podpořit svého spoluhráče. „Již jsme o tom s Adamem mluvili. Takové zranění může člověka opravdu shodit. Když se nedaří výkonnostně, tak s tím můžete něco dělat. Více se snažit v tréninku, poradit se s někým, preferovat jiný nadhoz. Ale když se zraníte, nemůžete dělat vůbec nic. Jen čekáte na operaci a doufáte, že dobře dopadne. Je mi z toho opravdu smutno, ne kvůli klubu, ale kvůli Adamovi.“

Na adresu spoluhráče se vyjádřil také Albert Pujols, který označil situaci za nešťastnou, ale také vyjádřil naději, že se Wainwright vrátí stejně silný jako dřív. Sám Pujols však klubu působí také velké problémy. Po této sezoně mu končí kontrakt a první jednání proběhla neúspěšně. Všeobecně se očekává, že Pujols v klubu zůstane, přesto bude z tohoto pohledu příští sezona velice prob


Průměrná známka: 1.00 (6 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | St. Louis Cardinals | Sdílet

©2010-2024 - Redakce