Joel HanrahanHanrahan bude novým closerem Pirates
(17. 2. 2011, 15:19:39, přečteno 1732×)

Bucks letos procházejí mnohými změnami, které má na svědomí nový manažer Clint Hurdle. Jedné z nich se dočká významná pozice closera. Odhady mluvily pro Evana Meeka, nicméně nakonec se novým closerem pro příští rok stane Joel Hanrahan. Ten má prozatím v kariéře pouhopouhých patnáct úspěšně uzavřených zápasů a čeká jej tak těžký přechod z řadového člena bullpenu na toho nejdůležitějšího.

Po několikaleté jistotě v podobě Matta Cappse mají nyní Pirates velký problém s pozicí closera. Loni toto místo zastával Octavio Dotel, ten byl však na konci sezony vyměněn a bylo tak jasné, že pittsburský tým opět čeká náročné hledání nového hráče na uzavírání zápasů. Největší naději měla dvojce Evan Meek a Joel Hanrahan. Nakonec souboj vyhrál Hanrahan a bude tak closerem Bucks již v prvním zápase sezony proti Cubs. Manažer Hurdle však přiznává, že i Meek by na tuto pozici stačil.

„Vedli jsme kolem nového closera mnoho diskuzí. Nemyslím, že zde byla špatná volba,“ říká Hurdle. „Na základě zkušeností, které s Joelem máme, jsme se nakonec rozhodli pro něj. Nejednalo se ale o žádný souboj. Společně jsou pro klub velkým přínosem a myslím, že i když bude Evan pouze setupem, odvedou pro klub naprosté maximum,“ zakončil Hurdle.

S tvrzením manažera souhlasí také poražený Meek, který přeje spoluhráči vše nejlepší do nové sezony. „V ideálním světě bych uzavíral zápasy já. Pro Joela mluví vysoká rychlost jeho nadhozů a myslím, že odvede skvělou práci. Věděli jsme, že se rozhoduje mezi námi. Vedení si uvědomovalo, že bychom oba dva na tuto pozici stačili. Ať už máme roli v klubu jakoukoliv, budeme letos v závěrech zápasů velice silní,“ říká Meek.

Meek působí u Pirates již od roku 2008 a hlavně v loňské sezoně podával vynikající výkony. Jeho výsledná ERA 2.14 mu podle mnohých měla přinést místo closera, Hanrahan má však za sebou také vynikající sezonu. Podle jeho slov pro něj mluví hlavně psychická síla, kterou oplývá. „Myslím, že jsem jiným člověkem, než dříve. Vyzrál jsem jak na hřišti, tak mimo něj. Moje uvažování je jiné a dokážu si hru užívat, nevytvářím na sebe zbytečný tlak,“ vysvětluje Hanrahan.

„Chci našemu týmu pomáhat, jak jen to bude možné. Ty tři poslední auty jsou nejdůležitější z celého zápasu. Je potřeba se plně koncentrovat, nenechat se rozhodit, zvládnout úlohu a jít s klidem domů. Myslím, že to zvládnu. Doufám, že budu házet se stejným klidem, jako jsem to zvládal v sedmé, či osmé směně,“ zakončil Hanrahan. Start sezony tak bude z pohledu Pirates velice zajímavým. Pokud Hanrahan na pozici closera nepřesvědčí, vedení pravděpodobně nebude nic bránit v tom, aby jej s Meekem vyměnili.


Průměrná známka: 1.20 (5 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Pittsburgh Pirates | Sdílet

©2010-2024 - Redakce