Kevin YoukilisNové pozice se nebojím, říká Youkilis
(6. 2. 2011, 12:28:53, přečteno 1104×)

Red Sox letos hrají jednu z hlavních rolí na přestupovém trhu. Ačkoliv nejsou nejaktivnější, získali nejzářivější jména - jmenovitě Carla Crawforda a Adriana Gonzaleze. A především druhý jmenovaný zamotal celou sestavou Bostonu. Gonzalez běžně hraje na pozici první mety, která byla poslední roky obsazena Kevinem Youkilisem. Ani jeden z nich navíc nemůže hrát DH, které patří Ortizovi. Stěhovat se tak nakonec musí Youkilis. Na pozici třetí mety je však podle svých slov připraven.

Bostonští Red Sox letos vyhlásili útok na Světovou sérii a hlavními tahouny by měli být noví hráči Carl Crawford a Adrian Gonzalez. Toho se však nedočká Adrian Beltre, který i přes skvělou sezonu musel klub opustit a hledat si nový klub. Beltre totiž hrál třetí metu, která nyní bude patřit Kevinu Youkilisovi. „Počítáme s tím, že zde Adrian stráví dlouhou dobu, takže pravděpodobně budu hrát třetí metu až do konce své kariéry,“ říká Youkilis, který na třetí metě v MLB začínal. „Bude to velmi zajímavé začít i ukončit kariéru na této pozici, ačkoliv jsem největší úspěchy sklízel na první metě.“

Jak již bylo řečeno, Kevin Youkilis má se třetí metou zkušenosti. Prakticky každý rok se na ní objevil, loni sice pouze ve dvou zápasech, ale dříve na ní nastupoval minimálně dvacetkrát za rok. Nepochybně tak stále ví, jak třetí metu hrát, čímž usnadnil generálnímu manažerovi rozhodování o budoucnosti Adriana Beltreho, který se na třetí metě pohyboval po celou minulou sezonu. Před ním hrál třetí metu především Mike Lowell, ten však trpěl častými zraněními a Youkilis tak třetí metu pravidelně trénoval.

Ani pravidelného hraní se Youkilis nebojí. „Nedělám si s tím starosti, dříve jsem byl především třetí meta. Kdykoliv se nám zranil Mike Lowell, tak jsem šel na třetí metu já a nebylo takových zápasů málo,“ říká s notnou dávkou optimismu Youkilis. „Na jaře v přípravě budu na třetí metě ve většině zápasů a získám potřebnou jistotu. Naopak je to pro mě velmi zajímavé, že opět budu pravidelně hrát tam, kde jsem začínal. Ale musím se trochu snažit, musím srazit váhu, dostat se do kondice a opět zapracovat na pohyblivosti. Když jsem jen zaskakoval, nemusel jsem odehrát třetí metu na sto procent, nyní musím hrát jako v prvních sezonách,“ uvědomuje si Youkilis.

Hvězdného sluggera Red Sox tak čeká náročné léto. Kvůli změně postu musí více trénovat, navíc je potřeba, aby příští rok vydržel zdravý. V roce 2010 odehrál pouze 102 zápasů, přitom v minulých sezonách bez problémů atakoval metu sto čtyřiceti zápasů. Jednatřicetiletý rodák z Ohia se však zranění nebojí a vysvětlil, že je ve skvělé fyzické kondici a v loňské sezoně jej pouze zastihla smůla. Nyní stejně jako celá baseballová veřejnost vyhlíží další sezonu, kde Red Sox poskládají neuvěřitelně silnou sestavu. Pokud se vrátí do formy Dustin Pedroia a na metách se budou pohybovat Crawford s Ellsburym, mohou Red Sox aspirovat nejen na výhru ve své divizi.


Průměrná známka: 1.33 (6 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (1) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Boston Red Sox | Sdílet

©2010-2024 - Redakce