Vladimir GuerreroOrioles přestala bavit role outsidera, další velkou posilou bude Guerrero
(5. 2. 2011, 10:36:19, přečteno 983×)

Orioles zatím na trhu v aktivitě málokdo konkuruje, vždyť také na rozdíl od většiny týmů potřebují posílit snad na všech pozicích. Nyní outsider Východní divize v Americké lize pravděpodobně získá jednoho z nejdůležitějších článků Rangers v loňské sezoně. Potenciální člen Síně slávy Vladimir Guerrero se nedočkal v zimě takového zájmu, jaký by si přál, nedočkal se ani nabídky nové smlouvy od Texasu a nezbývá mu nic jiného, než přijmout jednoletý kontrakt od Baltimoru.

Není tajemstvím, že Vladimir Guerrero má již několik let jako hlavní motivaci výhru Světové série. Ačkoliv ve své kariéře dosáhl met 2500 odpalů, 400 homerunů a 1500 stažených bodů, devětkrát byl nominován do Utkání hvězd a osmkrát vyhrál ocenění Silver slugger, nikdy nevyhrál Světovou sérii. Nejblíže tomu měl loni v dresu Rangers, kde strávil jeden rok a spolu s Joshem Hamiltonem dotáhl klub až do finále k boji o trofej. Nakonec však Texasané podlehli Giants a pro Guerrera to byla porážka dvojnásobná. Během prvního zápasu v San Francisku dostal možnost hrát v obraně v pravém poli a předvedl tak mizerný výkon, že většinu týmů Národní ligy utvrdil v tom, že již na hru v obraně nestačí. Jedinou možností tak pro něj byla pozice DH a tu má většina týmů obsazenou. Zájem neměl ani Texas, který po zisku Adriana Beltreho na pozici DH odsunul Michaela Younga.

Pokud tedy chce Guerrero vyhrát Světovou sérii, momentálně je blízko podpisu s klubem, který k ní má pravděpodobně ze všech nejdále. O’s doplácí na neuvěřitelnou konkurenci ve Východní divizi a playoff si nezahráli více jak deset let. Divizi naposledy vyhráli dokonce až v roce 1969. Momentálně si však vedení pravděpodobně řeklo, že má role outsidera dost a začalo posilovat jak jen je to možné. Nedávno jsme vám přinesli informaci o tom, že klub podepsal s Justinem Duchschererem. Již dříve klub posílil Mark Reynolds, J.J. Hardy, Kevin Gregg, či Derrek Lee. Právě Lee se stal ze zmíněných hráčů nejlépe ohodnoceným – jeho kontrakt mu zajistí 7,5 miliónů dolarů. Guerrero si přijde na rovných 8 miliónů. Vedení se této investice určitě nebojí a považuje Guerrera za jistotu. To potvrzuje také Luke Scott, bývalé DH klubu.

„Velice se mi tento podpis líbí,“ raduje se Scott. „Po příchodu Guerrera se vrátím do vnějšího pole, což by mohla být docela legrace. Je to šance pro mě, abych byl více ve hře, což mám stále velice rád. S jeho schopnostmi máme navíc daleko větší možnosti. Je to velmi nebezpečný pálkař. S fastbally si poradí lépe, jak kdokoliv, koho jsem kdy viděl. Odpálí cokoliv. Posílá za plot odpaly, ze kterých my ostatní trefíme leda foul. Bude pro nás velkou posilou. Díky němu máme kvalitní DH a posílilo se nám tím také vnější pole. Pro Baltimore to vypadá velice dobře,“ zakončil Scott.

Radost neskrýval ani Nick Markakis. „Máme zaručeně nejlepší sestavu od doby, co v klubu jsem. Máme široký kádr jako ti nejlepší. Navíc když získáte hráče Vladova kalibru, nemůže to způsobit nic špatného. Když se podíváte na jeho čísla v kariéře, skvělá čísla, tak můžete vidět, že se mu dařilo v mnoha klubech stejným způsobem. Snad to potvrdí i zde,“ zakončil Markakis. Ten stejně jako většina expertů očekává, že Guerrerův přestup bude potvrzen během několika dní. Během celé zimy žádný jiný klub neprojevil seriózní zájem o služby pětatřicetiletého dominikánského pálkaře. Jestli Guerrero projde zdravotní prohlídkou, měl by se stát největší oporou O’s v příští sezoně.


Průměrná známka: 1.67 (3 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Baltimore Orioles | Sdílet

©2010-2024 - Redakce