Justin DuchschererO’s nadále posilují, novým hráčem bude Duchscherer
(31. 1. 2011, 08:58:58, přečteno 1194×)

Baltimore Orioles se chce se s definitivní platností zbavit nálepky jednoznačného outsidera divize a dostat se více do bojů s divizními rivaly z Bostonu a New Yorku. Již dříve klub z Marylandu angažoval několik pálkařů a posil bullpenu, nyní přišla řada na startovní rotaci. Justin Duchscherer by se měl postavit do jejího čela a pokud se mu podaří konečně udržet zdravý, mohl by vést Baltimore v boji o playoff.

Hlavně otázka zdraví je totiž u Justina Duchscherera klíčová. Během své kariéry odházel pouhých 224 zápasů, ačkoliv většinu kariéry působil v bullpenu a je mu již třiatřicet let. Jeho talent je přitom nesporný, během kariéry má ERA 3.13 a kdykoliv se udržel zdravý v první polovině roku, skončil nakonec v Utkání hvězd MLB. Bohužel pro něj takové sezony zažil pouze dvě. Loni v dresu Athletics házel s velmi nízkou ERA 2.89 a připisoval si v průměru 6 strikeoutů na zápas, co mu to však bylo platné, když odházel celkem jen pět zápasů a zbytek promarodil. Oakland s ním tak ztratil trpělivost a zbavil se jej.

Nakonec se ozval Baltimore, který letos posiluje nad svoje možnosti. Již dříve se klub dohodl na kontraktech s hráči jako J.J. Hardy, Derrek Lee, Mark Reynolds, či Kevin Gregg. Další posilou by se měl během několika dnů stát Vladimir Guerrero, který po mizerném playoff ztratil většinu zájemců. Justin Duchscherer je tedy první větší posilou do rotace. Vedení přestup stále nepotvrdilo, protože se čeká na zdravotní prohlídku. Podle samotného hráče i jeho agenta by se nemělo jednat o vážnější problém, riziko tu však stále je, protože soupis Duchschererových zranění je opravdu dlouhý. Právě agent hráče Damon Lapa přestup domluvil a spolupráci s Baltimorem si nemůže vynachválit.

„Orioles byli v čele zájemců o Justina již od začátku. Jednali férově a nakonec jsme se dohodli na kontraktu, který zohlední Justinovo zdraví,“ vysvětluje agent, jenž pro Duchscherera vyjednal smlouvu, která mu zajistí přibližně milión dolarů. V případě pevného zdraví a dobrých výkonů se však může vyšplhat na více jak čtyřnásobek. „S ohledem na Justinovy možnosti nám Baltimore navrhl nejlepší podmínky, navíc klub odpovídá jeho požadavkům. Rozhodnutí to bylo složité, ale jednání proběhla velmi příjemně. Navíc pokud se podíváte na jejich letošní posily, tak žádný klub v lize neudělal větší krok kupředu,“ zakončil Lapa.

Třiatřicetiletý nadhazovač se stane součástí rotace, ve které by neměli chybět Jeremy Guthrie, Brian Matusz, Brad Bergesen a Jake Arrieta. Další potenciální možností je také Chris Tillman, či největší baltimorský talent Zach Britton. Sám Duchscherer se však soustředí hlavně sám na sebe. „Vím, že jsem nadhazovač kvalit této ligy, když se udržím zdravý. Jediný způsob, jak to můžu prokázat, je odházet celý příští rok,“ říká se značnou trpkostí v hlase bývalý nadhazovač Oaklandu, který by možná upřednostnil setrvání ve svém bývalém klubu. V Baltimoru do něj zatím vedení dává velké naděje, již si jej vyzkoušeli a s jeho schopnostmi byli velmi spokojeni. Pokud tedy Duchscherer projde zdravotní prohlídkou, měl by zaujmout místo v čele rotace pro příští rok.


Průměrná známka: 1.25 (4 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Baltimore Orioles | Sdílet

©2010-2024 - Redakce