Chone FigginsVedení Seattlu: Figgins neodchází
(29. 1. 2011, 13:51:31, přečteno 1814×)

Mariners po loňské sezoně značně ztratili na kreditu – ačkoliv měli v plánu boj o divizní vítězství, nakonec skončili jako jeden z nejhorších týmů celé MLB. Již před koncem sezony to znamenalo odchod Cliffa Leeho a spekulovalo se o odchodu mnoha dalších hráčů, nakonec však Mariners kádr udrželi pohromadě a chtějí v tom pokračovat i nadále. Proto také dementovali zprávy, že by Figgins mohl jednat s A’s o potenciálním přestupu.

„Z mého pohledu je Chone naší první volbou na třetí metě pro příští sezonu,“ řekl generální manažer klubu Jack Zduriencik. Zduriencik je na této pozici v Seattlu teprve od roku 2008 a za svá rozhodnutí si musí sypat popel na hlavu. I přes velké ambice a touhu po playoff jeho tým skončil jako poslední ve své divizi, navíc si připsal zápornou bilanci výher a proher. Neúspěchem bylo také angažování Dona Wakamatsua, pro kterého bylo působení u Mariners vůbec první manažerskou štací a je potřeba říci, že velmi neúspěšnou.

V současné době je manažerem klubu Eric Wedge, který dlouhé roky odváděl vynikající práci v Clevelandu a již na konci minulé sezony dokázal seattleský tým výrazně pozvednout. Aby mohl pokračovat v dobré práci, potřebuje udržet současný kádr, o což se Zduriencik usilovně pokouší. „Potřebujeme udržet kádr pohromadě a přivést ještě nějaké hráče. Chonovi po minulé sezoně opět můžeme zajistit hraní na jeho oblíbené třetí metě a není tak důvod, proč by měl odcházet,“ vysvětluje Zdurienczik.

Největším zájemcem o služby Figginse je Oakland Athletics. Ten již posílil klub snad po všech směrech, třetí meta však zůstává slabinou. Prioritou byl podpis s Adrianem Beltrem, nicméně do jednání s ním se, bohužel pro A’s, přimotal divizní rival z Texasu a s Beltrem podepsal velice vysoký kontrakt. Spektrum potenciálních posil tak ubývá a Figgins je dalším hráčem, který by mohl být dostupný. Během svého působení v LAA zažil skvělé sezony, konstantně odpaloval a dostával se až domů, díky čemuž měl rok co rok více jak 80 doběhů. První rok mimo Anaheim mu ale nevyšel a svezl se s mizerným Seattlem. Vedení zdejšího klubu si ho i přesto velice váží a počítá s ním do budoucna.

„Je mnoho věcí, které ovlivnily jeho loňskou sezonu,“ potvrzuje Zduriencik. „Byl to jeho první velký kontrakt, dostal se do nového týmu, musel hrát na jiné pozici, než byl zvyklý a také na pálce byl pokaždé na jiné pozici. Bylo toho opravdu hodně, ale poslední měsíce se tu cítí daleko lépe a myslím, že se přizpůsobil nové pozici. Po sezoně jsme nᚠkádr zevrubně hodnotili a přemýšleli, kde jej posílit. Chona potřebujeme, ale vrátíme jej na třetí metu, ačkoliv si zvykl i na druhou. Po sezoně jsem mu volal a vysvětlil, že je pro mě elitním hráčem na třetí metě a na zbytek vnitřního pole máme jiné alternativy. Odpověděl, že pokud nám to pomůže uspět, nemá nic proti. Zbavovat se ho tedy určitě nebudeme,“ zakončil generální manažer Seattlu.


Průměrná známka: 1.00 (5 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Seattle Mariners | Sdílet

©2010-2024 - Redakce