Jorge CantuJorge Cantu zakotvil v San Diegu
(27. 1. 2011, 21:26:15, přečteno 1057×)

San Diego Padres patří mezi finančně nejslabší týmy, v aktivitě na trhu mu to však neubírá. Již v loňské sezoně přivedl klub z pobřeží Pacifického oceánu mnoho zajímavých hráčů, ne všichni se však prosadili. Proto i letos přivádí Padres nové tváře, potřeba je také nahradit hvězdného prvního metaře Adriana Gonzaleze, který podepsal s Bostonem. Potenciální náhradou za něj by mohl být právě Cantu.

Jorge Cantu má za sebou v posledních letech rozpačité výkony. V roce 2005 zažil naprosto neuvěřitelnou sezonu, kdy poslal za plot devětadvacet odpalů, připsal si 117 stažených bodů a táhl tým kupředu. Od té doby jej sužovaly zranění, nedařilo se mu a další podobné sezony se dočkal až v roce 2008, kdy v dresu Marlins opět přesáhl hranici pětadvaceti homerunů. Další roky však Cantu stagnoval, nedařilo se mu jak v defenzívě, tak v ofenzívě, až s ním jeho zaměstnavatel ztratil trpělivost. Cantu se tak octl v kádru Rangers a zahrál si i Světovou sérii.

Texaský tým o své kvalitě také nepřesvědčil a oklikou se vrací zpět do Národní ligy. Nyní jej čeká angažmá v San Diegu, tedy jednomu z nejvzdálenějších míst od Floridy, kde po většinu kariéry působil. Pro Padres by mohl být tím pravým – díky špatným výkonům jsou jeho služby velmi levné a musel se naučit hrát na několika pozicích, aby se uplatnil. Není tak tajemstvím, že se Cantu uplatní snad na všech postech vnitřního pole, ačkoliv primárně se soustředí na první a třetí metu. Této výhody si je vědom také generální manažer San Diega Jed Hoyer.

„Je velmi přizpůsobivý a přináší velkou univerzálnost. Pálí dobře proti levákům, může hrát na první metě a mohl by se stát velmi platnou součástí našeho klubu,“ vysvětluje Hoyer. „Bude mít dostatek příležitostí, aby prokázal své kvality. Nejvíce se uplatní asi právě proti levákům. Pokud vše proběhne podle plánu, stráví zde delší dobu, než má v této smlouvě,“ dodal Hoyer. Generální manažer také naznačil, že by jej rád využíval v celém vnitřním poli. Konečně tak bude moct dostat nějaké úlevy talentovaný Chase Hedley, který hrává na třetí metě. Na první metě mu bude rivalem Brad Hawpe.

Pro San Diego je Cantu již několikátou posilou v letošní zimě, před ním do klubu přibyl Maybin, Harang, Hudson, Bartlett, či právě zmíněný Hawpe. Celkově se jedná o velice silnou sestavu, ani jeden z hráčů však nepodával v poslední době tak kvalitní výkony, jak by se očekávalo, což je právě důvodem, proč si je mohli Padres dovolit. Klub je tak v podobné pozici jako Baltimore z Americké ligy, který také podepisuje s podobným typem hráčů. Pro klub ze San Diega však mluví fakt, že již loni s podobně podceňovaným týmem málem uhrál playoff a po celý rok podával velmi vyrovnané výkony. Velkou měrou se na tom podílel také talentovaný manažer Bud Black, který označil za cíl pro příští rok právě kvalifikaci do vyřazovací části sezony.


Průměrná známka: 1.00 (4 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | San Diego Padres | Sdílet

©2010-2024 - Redakce