Manny Ramirez a Johny DamonRamirez a Damon jsou novými členy kádru Tampy Bay
(24. 1. 2011, 21:47:13, přečteno 2001×)

Dva ostřílené veterány naverbovala do svých služeb Tampa Bay Rays. Konkrétně se jedná o jednoroční kontrakty Johnym Damonem a Mannym Ramirezem. Johny Damon by tak měl posílit oslabené vnější pole, kde je po odchodu Carla Crawforda k dispozici nově pouze mladíček Jennings. Manny Ramirez by pak měl obsadit roli DH.

Je zřejmé, že Joe Maddon si od tohoto tahu slibuje především příchod obrovských zkušeností, přeci jenom oběma novým akvizicím je dohromady již 75 let, konkrétně Damonovi sedmatřicet a Ramirezovi ještě o rok více. Právě tyto ostruhy by se mladému tým Tampy mohli opravdu hodit.

Na druhou stranu je to z pohledu Rays poměrně velký risk, protože oba dva zmínění hráči za sebou nemají nikterak vydařenou sezonu. Ramirez sice přepisoval historické tabulky, když nechytatelným odpalem číslo 549 předehnal v historických tabulkách v počtu homerunů Mikea Schmidtam, ale ke konci sezony ztratil místo v sestavě a na hřiště se dostával spíše sporadicky.

Ani Damon příliš nenaplnil očekávání. Při svém jednoročním kontraktu v Detroitu také zaznamenal historický milník, tedy tisící stažený bod, jenže kromě toho nic moc nepředvedl a Tigers byli pravděpodobně rádi, že se ho po sezoně zbavili.

Ovšem z finančního hlediska se tento nákup ekonomicky vyčerpaným Rays, kteří se museli po uplynulém ročníku rozloučit s Carlem Crawfordem, Carlosem Penaou i Rafaelem Sorianem, určitě vyplatí. Damon by si měl podle dostupných informací přijít na 5,25 milionu dolarů a Ramirez na pouhé dva miliony.

Legendární Manny Ramirez, nositel dvanácti ocenění Silver Slugger pro nejlepšího pálkaře dané pozice, má za sebou úžasnou kariéru, v níž bude Tampa již jeho pátým klubem, ovšem třetím za poslední tři roky. Nejslavnější léta zažil v Bostonu Red Sox, se kterým dvakrát vyhrál Světovou sérii.

Už při tomto angažmá se setkal v jednom týmu s Johnym Damonem a spolu zažili i nezapomenutelný obrat ve finále Americké ligy v roce 2004 proti odvěkým rivalům Yankees, po kterém následovalo vítězství ve Světové sérii po neskutečných 86 letech. Rays tak doufají, že se těmto dvěma něco podobného povede i v jejich týmu a dovedou Tampu k prvnímu titulu pro nejlepší tým v MLB v jejich historii.


Průměrná známka: 1.25 (4 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: porky | Kategorie: Aktuality | Detroit Tigers Chicago White Sox Tampa Bay Rays | Sdílet

©2010-2024 - Redakce