Rafael SorianoSoriano oficiálně patří Yankees
(20. 1. 2011, 10:42:48, přečteno 759×)

Jak již bylo před několika dny oznámeno, bývalý closer Rays, Rafael Soriano, podepsal kontrakt s New Yorkem Yankees. Nyní prošel zdravotní prohlídkou a byl oficiálně představen veřejnosti. V klubu by měl působit další tři roky a bude plnit roli setupa před Marianem Riverou. Smlouva je jednou z nejlukrativnějších pro relievera vůbec a Yankees díky Sorianovi vytváří jednu z nejsilnějších dvojic bullpenu v MLB.

Jednatřicetiletý Rafael Soriano zatím působil v dresu Mariners, Braves a Rays. Closerem však byl pouze poslední dvě sezony, díky čemuž má na kontě jen 88 úspěšně uzavřených zápasů. Příští rok pak pravděpodobně jejich počet nenavýší, protože podepsal s klubem, kde je pozice současného closera doslova nedotknutelná. Soriano se však spolupráce s Riverou nemůže dočkat. „Je pro mě ohromnou ctí, že mohu hrát spolu s jedním z nejlepších closerů všech dob. Začnu jako setup, ale jednou budu také closerem,“ říká s nadějí v hlase Soriano.

„Mariano je opravdu výjimečný a jeho přítomnost zde také hrála roli v mém rozhodování. Myslím, že se od něj mohu mnohému naučit. Je jedním z nejlepších a možnost být s ním v kontaktu je úžasná. Můžeme klubu v příštím roce hodně pomoci,“ říká bývalý hráč divizního rivala z Tampy. Minimálně po finanční stránce si však pomůže také on. Jeho nový kontrakt má hodnotu 35 miliónů dolarů, které si vydělá během příštích tří let. Ve smlouvě je samozřejmě také opce na případné prodloužení. Pro něj je však výhodný hlavně fakt, že může kontrakt samovolně rozvázat a hledat si klub, kde bude moci zápasy uzavírat.

„Nebyla to iniciativa má, ale mého agenta. Vedení klubu bylo ke mně doopravdy vstřícné. Je to jedna z nejlepších věcí na celé dohodě – kdybych se v klubu necítil dobře, mohu kontrakt kdykoliv rozvázat. Byla to myšlenka mého agenta a já si myslím, že opravdu dobrá,“ tvrdí Soriano. To potvrzuje také samotný agent Scott Boras. „Chtěl jsem mu zajistit možnost, aby se vrátil do role closera, kdyby o to měl v průběhu angažmá zájem. Je to neobvyklý kontrakt, ale také neobvyklá situace, kdy potenciální closer má zájem hrát v klubu s tím nejlepším na své pozici,“ zakončil Boras.

Soriano to však v klubu nebude mít úplně snadné – generální manažer Brian Cashman totiž s jeho příchodem nesouhlasil. Hal Steinbrenner jej však obešel a smlouvu dojednal. Cashmanovi se nelíbila hlavně hodnota kontraktu, mrzí jej také ztráta první volby v draftu. „Dohodu jsem nedoporučoval, ne však kvůli kvalitě samotného hráče. Je na své pozici opravdu vynikající. Osobně bych však byl raději, kdybychom budovali vlastní tým. Dříve jsme do relievrů investovali velké finance a měli jsme s tím poté problémy,“ vysvětluje Cashman.

Důležité však je, že Soriano do příští sezony za Yankees určitě nastoupí, na pozici closera to ale nebude. Pro newyorský tým se stal druhou významnou posilou po příchodu chytače Russella Martina. Nejasná je nadále otázka rotace – stále není známo, jestli bude i nadále házet Andy Pettitte, v rotaci tak mají Yankees mezery. Pro většinu expertů v Americe je však stále tématem číslo jedna právě přestup Soriana, a to hlavně kvůli vyjádřením Briana Cashmena, který je se situací velice nespokojený. Podle jeho slov se totiž celého jednání prakticky nezúčastnil, což je opravdu neobvyklé. Faktem zůstává, že nyní mají Yankees asi nejlepšího setupa v celé MLB a spolu s Marianem Riverou vytváří Soriano mimořádně silnou dvojici.


Průměrná známka: 1.00 (3 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | New York Yankees | Sdílet

©2010-2024 - Redakce