Grant BalfourA's pokračují ve velkém posilování
(17. 1. 2011, 17:20:54, přečteno 1766×)

Oakland zatím v Západní divizi doslova řádí a posiluje každým týdnem. Nyní se zaměřil na bullpen, který v loňské sezoně za velmi silnou rotací poněkud zaostával, přesto je v něm jistý potenciál. Velkou posilou by se měl stát Grant Balfour, navíc klub prodloužil kontrakt se svým setupem Bradem Zieglerem. Dalším cílem klubu by měl být Brian Fuentes, který loňskou sezonu úspěšně zakončil v Minnesotě Twins.

Když v roce 2008 přišel Brad Ziegler do Oaklandu Athletics, dělal si zálusk na místo closera – také se mu to ze začátku splnilo, nakonec však musel tuto pozici opustit a působil pouze jako setup. Přesto i to je velmi významná pozice, a protože Ziegler si uvědomuje, že by neměl nárok dělat closera jinde, bude působit u Athletics i nadále. V Oaklandu bude házet minimálně příští rok – během něj by si měl vydělat 1,25 miliónů dolarů.

Jednatřicetiletý nadhazovač má neuvěřitelnou kariérní ERA, která činí pouhých 2.51, přesto má v MLB jen 18 savů a nikdy se nestal stálým closerem. Nyní se chce o tuto pozici opět poprat, konkurence je však obrovská. Athletics se totiž rozhodli posílit jak jen je to možné a bullpen momentálně působí stejně silně, jako samotná rotace. Mezi relievry jsou Andrew Bailey, Craig Breslow, Michael Wuertz a Jerry Blevins, vrátit by se měl také Joey Devine, který byl považován za jednoho z nejtalentovanějších relievrů, když měl v roce 2009 ERA neskutečných 0.59. V roce 2010 kvůli zranění neházel, nyní však bude opět připraven.

Další posilou silné sestavy se stal Grant Balfour, který přichází po třech letech strávených v Tampě. Zatím se čeká, jestli projde zdravotní prohlídkou, nemělo by se však jednat o žádný problém. Balfour si během dvou let vydělá bezmála 8 miliónů dolarů a klub bude mít opci na roční prodloužení. Třiatřicetiletý nadhazovač přinese do bullpenu potřebné zkušenosti, navíc se nachází ve velké pohodě – během posledního roku měl vynikající ERA 2.28, WHIP 1.08 a více jak strikeout na směnu.

Díky skvělým výkonům je tak Balfour ohodnocen jako volný hráč třídy A, Oakland se však nemusí bát o svojí pozici na draftu – jeho první volba v draftu příští rok patří mezi vůbec nejvýhodnější, takže je chráněná a Rays získají jako kompenzaci až druhé místo v draftu A’s. Další posilou by se měl stát Brian Fuentes, který stejně jako Balfour čeká na zdravotní prohlídku. Pětatřicetiletý veterán byl closerem Angels, ke konci sezony vypomohl Twins a nyní si hledá angažmá. Pokud by jej A’s opravdu získali, pravděpodobně by poskládali nejsilnější bullpen své divize.


Průměrná známka: 1.00 (2 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Oakland Athletics | Sdílet

©2010-2024 - Redakce