Trevor HoffmanTrevor Hoffman se loučí s kariérou
(16. 1. 2011, 17:50:56, přečteno 1993×)

Fanoušci baseballu po celém světě se musí rozloučit s velkou ikonou a legendou tohoto sportu Trevorem Hoffmanem. Třiačtyřicetiletý rekordman v počtu nastřádaných saveů oznámil definitivní konec své úctyhodné kariéry v úterý na tiskové konferenci v San Diegu.

Přestože se tento sympatický Američan konci dlouho bránil, našlo se hned několik důvodů, kvůli kterým Trevor učinil toto rozhodnutí. Tím hlavním je to, že ztratil místo v sestavě Milwaukee Brewers, kteří, jak známo, staví především na mladých hráčích. A i když některé týmy MLB projevily o zkušeného veterána značný zájem, byl tu další nezanedbatelný argument. A tím je touha trávit maximu času s rodinou, což u hráče MLB není pochopitelně díky vysokému počtu zápasů možné.

Navíc sám Hoffman určitě cítil, že jeho pravá ruka už není takovým postrachem pro pálkaře, jako tomu bylo za jeho nejslavnějších let, kdy hlavně díky svým skvělým changeupům ničil soupeře a pravidelně si připisoval přes čtyřicet uzavřených zápasů za sezónu. Letos jich zaznamenal i kvůli zdravotním potížím s mezižeberními svaly jen deset, a to pro hráče Hoffmanova kalibru nemůže být uspokojivý výsledek.

"Abych byl upřímný, je to trochu sebereflexe. Vím, kde jsem během své kariéry byl a musím si uvědomit, že je čas na změnu," vyjadřuje se ke svému odchodu sám Hoffman. "Je to jako otočit stránku a načít novou kapitolu svého života," dodává ohledně své budoucnosti, v níž se chce, podle svých slov, věnovat zejména rodině a také nové funkci, kterou je práce ve vedení jeho milovaných San Diego Padres.

Sedminásobný účastník All-Star Game byl draftován v roce 1992 Floridou Marlins. Za povšimnutí stojí to, že valnou část své někdejší kariéry před vstupem do MLB hrál na pozici spojky. Nicméně ve Floridě nedokázal plně rozvinout svůj talent, a tak se ještě tu samou sezónu stěhoval do San Diega, ve kterém se okamžitě začal prosazovat, a ve kterém později strávil prakticky celou svou kariéru.

Zde předváděl skvělé výkony, dvakrát se stal nejlepším closerem Národní ligy. Určitě vytkněme ročník 97/98, v němž si připsal nevídaných 53 uzavřených zápasů, navíc se skvělou statistikou ERA 1.48. Bohužel ani jeho výkony nestačili San Diegu na vítězství ve Světové Sérii. I proto se na sklonku kariéry v roce 2009 rozhodl odejít a zkusit štěstí v Milwaukee, ale ani zde tíženého úspěchu nedosáhl.

I přesto, že nikdy nedosáhl na významný týmový úspěch, jako na hráče se na něj nikdy nezapomene. V MLB toho dokázal opravdu mnoho, včetně stanovení již zmíněného rekordu v počtu saveů. Nasbíral jich přesně 601. Takovou statistikou se nemůže pochlubit ani jeho věčný rival Mariano Rivera. Trevor Hoffman byl zkrátka jedním z hráčů, na kterého se díky výkonům na hřišti i vystupování mimo něj, bude ještě dlouho vzpomínat.


Průměrná známka: 1.00 (1 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: porky | Kategorie: Aktuality | Florida Marlins Milwaukee Brewers San Diego Padres | Sdílet

©2010-2024 - Redakce