Jim Thome a Delmon YoungJim Thome prodloužil s Twins
(14. 1. 2011, 22:03:42, přečteno 2015×)

Legendární pálkař Jim Thome bude i nadále působit v MLB. Legendární čtyřicetiletý pálkař se blíží hranici šesti set homerunů, odpálil více jak dvou tisíckrát a i přes svůj vysoký věk je stále schopný posílat míčky až za plot. Podpis s ním byl pro Twins již loni trochu riskantní, naprosto se však vyplatil, proto není prodloužení takové překvapení. V klubu má garantovaný další rok, i nadále bude působit jako DH.

Jim Thome je jistojistě jedním z nejzářivějších hráčů posledních patnácti let. Platí to nepochybně alespoň pro Cleveland, kde působil dlouhých jedenáct let a posílal Indiány každoročně do playoff. Od roku 1995 do roku 1999 v playoff nechyběl Cleveland ani jednou, v roce 2001 si jej zahrál opět. V sezoně 1997 dokonce prošel tým kolem Jima Thomeho až do Světové série, ačkoliv zrovna tehdy Thome nijak oslnivé výkony nepodával. Nakonec Indians prohráli 4-3 s Floridou vedenou Jimem Leylandem, tedy současným manažerem Detroitu, divizního rivala Indians.

Detroit je nakonec spolu s Kansasem jediným týmem Centrální divize v Americké lize, ve kterém Thome nenastupoval. Celkově strávil mimo tuto divizi pouze čtyři roky ze své dvacetileté kariéry. Bohužel však to zároveň znamená, že nikdy nedosáhl na zisk Světové série. Příští sezonu by měl bývalý třetí a první metař opět hrát jako DH Twins, celkově by si měl vydělat 3 milióny dolarů a vedení jasně naznačilo, že kdyby opět přesvědčil, rádi si ho v klubu nechají déle.

Samotný Thome je z podpisu naprosto nadšený. „Jsem opravdu rád, že zde budu působit i nadále. Poslední rok byl mimořádně podařený. Zažili jsme speciální sezonu, naprosto jsme dominovali a pravděpodobně i nadále máme velkou naději na playoff. Je opravdu skvělé být zpátky, Minnesota je nádherné město a zdejší klub jsem si opravdu oblíbil,“ říká Thome, který musel odmítat nabídky jiných týmů. Zájem měli například Rangers.

„Mají opravdu silný tým. Proto bylo rozhodování poměrně těžké, protože oba celky mají velkou nadějí na úspěch,“ říká Thome na adresu Texasu. „Nakonec rozhodlo několik faktorů, proč jsem se rozhodl zůstat, hlavním je, že se zde má rodina cítí opravdu dobře. Vytvořil jsem si také dobrý vztah se spoluhráči a je pro mě opravdu důležité, aby se klubu dařilo,“ vysvětluje Thome.

Nakonec se veterán vyjádřil také k potenciálnímu konci kariéry. „Nejdu do sezony s tím, že by měla být mou poslední. Nemyslím, že by to bylo férové, když vím, že mám fyzickou sílu na další dvě nebo tři sezony,“ dodal Thome. S jeho podpisem je tak znám další DH v Americké lize. Na trhu jsou však k dispozici stále Manny Ramirez a Vladimir Guerrero a bude velmi zajímavé sledovat, kde se rozhodnou hrát. Manny Ramirez by zřejmě ještě byl schopný hrát v poli, od Guerrera se to již neočekává.


Průměrná známka: 1.00 (1 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Minnesota Twins | Sdílet

©2010-2024 - Redakce