Lance BerkmanBerkman se vrací do Národní ligy
(5. 12. 2010, 12:44:26, přečteno 1140×)

Působení Lance Berkmana v Americké lize mělo velice krátkého trvání. Po necelém půlroce se opět ukáže v Národní lize, a to dokonce i ve stejné divizi. Jako novou posilu si jej vybrali Cardinals a podepsali s ním roční smlouvu. Berkman musel přistoupit na výrazné snížení platu a otázkou zůstává, kde pro něj Cardinals najdou místo v obraně.

Bývalý první metař Astros zažil asi nejhorší sezonu kariéry, přesto neměl problém okamžitě najít nové angažmá. Otázkou zůstávalo, zda zůstane v Americké lize a bude pokračovat na postu DH, anebo se vrátí do Národní ligy a bude se muset podílet na obraně. Nakonec první možnost padla a Berkman se opět podívá na pro něj již známé stadiony. Jednoletá smlouva mu zajistí 8 miliónů dolarů, ačkoliv v sezoně 2010 obdržel 14,5 miliónů. Problémem je, že Cardinals mají v týmu hvězdného Alberta Pujolse, který na první metu nikoho nepustí. Dříve sice hrával na pozici třetí mety či vnějšího pole, ale Berkman by jej ohrozit neměl.

Očekává se tedy, že Berkman se po letech opět vrátí do vnějšího pole. Z podpisu má radost hlavně generální manažer John Mozeliak. „Má vítěznou mentalitu, přinese do našeho klubu velké zkušenosti a vůdčí schopnosti. Díky rokům stráveným v MLB nebude mít problém získat respekt kabiny. Myslím, že toho již baseballu přinesl více než dost, nyní od něj očekáváme pomoc i v rámci našeho klubu,“ tvrdí Mozeliak. Nicméně kde bude Berkman nastupovat, zatím Mozeliak nezodpověděl. „Samozřejmě, je to otázka. Ale vypadá v dobré kondici. Zhubnul a opět běhá rychleji. Vkládám v něj velkou důvěru.“

Berkman není pro Cardinals první posilou, již před týdnem přivedli Theriota z Chicaga Cubs. Berkman je ale přeci jen hráč na jiné úrovni, během kariéry má výborný pálkařský průměr .296, již přesáhl metu tisíce stažených bodů a připsal si 327 homerunů. Je však potřeba připomenout, že poslední rok se natrápil, nepálil ani v průměru .250 a 14 homerunů bylo opravdu málo. Mozeliak nicméně nezapomíná na fakt, že se zranil v přípravě těsně před sezonou. „Když se podíváte na jeho výkony v poslední sezoně, není těžké poznat, že nebyl v pořádku. Zranil se v nevhodnou dobu a nebyl pak schopný hrát na sto procent. Nyní má dostatek času, aby se dal do pořádku,“ zakončil své prohlášení Mozeliak.

Cardinals tedy vyhráli velkou bitvu – o Berkmana mělo zájem mnoho týmů. Ať už na pozici první mety, nebo jako DH v Národní lize. Přestup do St. Louis je sice velice překvapivým, ale pokud se podaří Berkmana začlenit do obrany, může rozhodnout o výsledku celé divize. Nyní se komunita MLB stará hlavně o otázku budoucnosti Adriana Gonzaleze. Red Sox a Padres se již domluvili na jeho přestupu a Gonzalezův přesun do Americké ligy je tak opravdu blízko. Spekuluje se také o tom, že Yankees jsou již hodně blízko dohody ohledně budoucnosti Dereka Jetera a Mariana Rivery. I nadále jsou pak terčem velkého zájmu Cliff Lee, Carl Crawford, Zack Greinke, či Jayson Werth.


Průměrná známka: 1.00 (2 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | St. Louis Cardinals | Sdílet

©2010-2024 - Redakce