Yorvit TorrealbaUribe posilou Dodgers, Rangers získali Torrealbu
(1. 12. 2010, 00:55:26, přečteno 1160×)

Dva očekávané přestupy se dnes staly skutečností. Rangers získali chytače Yorvita Torrealbu, bývalého hráče San Diega Padres, který se s texaským klubem domluvil na dvouleté spolupráci. Dodgers musí posilovat na mnoha pozicích a první akvizice doplní vnitřní pole kádru. Z mistrovského San Franciska přichází na tři roky Juan Uribe.

Uribe další posilou Dodgers

Juan Uribe patří mezi sortu hráčů, kteří pálí takřka bez rozmyslu, což mu v kariéře doposud zavinilo mizernou úspěšnost obsazení první mety. Celkově má v této statistice průměr pouhých .300. Letos ve své tradici pokračoval a pálil s průměrem .248, ale připsal si přesto nejvíce homerunů ve své kariéře. Celkově jich na svém kontě měl 24 a díky tomu i kvalitních 85 stažených bodů. Hlavně proto zaujal vedení Dodgers, které jej přivedlo jako náhradu za Ryana Theriota. Theriot byl dnes vyměněn ke Cardinals za nadhazovače Blakea Hawkswortha.

Uribe by tak měl nastupovat na pozici druhé mety a vypomoci klubu v defenzívě. V úvahu přichází také jeho umístění na třetí metě, kde by mohl nahradit Caseyho Blakea, kterému po příští sezoně již končí kontrakt s LA. Uribe by měl s Dodgers strávit tři roky, během kterých si přijde na pěkných 21 miliónů dolarů. Generální manažer klubu Ned Colletti tak pokračuje v utrácení, které dovede jeho klub až ke stomiliónovým výdajům na platy v roce 2011. Již dříve totiž klub řádně investoval do rotace. Kuroda se dočkal jednoleté smlouvy v hodnotě 12 miliónů dolarů, Ted Lilly prodloužil tříletou smlouvou, která mu zaručí 33 miliónů a novým přírůstkem se stal Jon Garland, jehož kontrakt se může vyšplhat až na 8 miliónů.

Rangers řeší post chytače

Texasané letos pravděpodobně nebudou nejaktivnějším týmem na trhu, přesto se také snaží vhodně posílit. Ačkoliv prioritou je udržení Cliffa Leeho a případně i Vladimira Guerrera, tak se nyní klub postaral o příchod chytače. Yorvit Torrealba strávil loňskou sezonu v San Diegu a po další dva roky by měl hrát právě za Texas. Zde podepsal kontrakt v celkové hodnotě 6,25 miliónů dolarů. Torrealba tak nahradí Bengieho Molinu, který opouští Texas po necelém půlroce.

Torrealba měl před několika lety velké problémy s ramenem, díky čemuž například v roce 2009 vyřešil pouhé čtyři z celkových třiapadesáti pokusů o krádeže met. Loni však číslo zvýšil na třináct z jednapadesáti pokusů a přesvědčil vedení Rangers o tom, že může být platný i v obraně. To také není nic překvapivého, když se uváží, že ERA Padres 3.14 s ním za domácí metou byla nejnižší v historii klubu.

V tomto směru mezi chytači loni naprosto dominoval. Na pálce Torrealba nijak neexceloval, ale jeho průměr .271 se sedmi homeruny a sedmatřicet staženými body není na chytače nijak špatný. Příchod hráče si nemůže vynachválit manažer Ron Washington, který sice přiznal, že ruka Torrealby není tak silná, jako dříve a krádeže mohou být problémem, ale upozorňuje právě na vynikající čísla nadhazovačů při přítomnosti Torrealby na hřišti.


Průměrná známka: 1.00 (2 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Los Angeles Dodgers Texas Rangers | Sdílet

©2010-2024 - Redakce