Troy TulowitzkiRockies prodlouží s Tulowitzkim, s De La Rosou jednají
(30. 11. 2010, 08:28:42, přečteno 876×)

Rockies letos do playoff nezasáhli, ale pokud by se jim to povedlo, děkovali by hlavně Troyi Tulowitzkému. Ten zažil fantastický závěr sezony, kdy posílal za plot jeden odpal za druhým. Hodně užitečný byl také Jorge De La Rosa, který sice po většinu roku absentoval, ale po návratu se prezentoval jistými výkony. Nyní se Rockies rozhodli prodloužit smlouvy s oběma hráči.

Troy Tulowitzki je po dobu své kariéry zatím opravdovým fenoménem na postu spojky. Ačkoliv do MLB vstoupil teprve roku 2007, dosáhl úspěchů, kterých se mnoho hráčů nedočká vůbec. Hned ve své první sezoně předvedl samostatný trojaut, což se předtím povedlo pouze dvanácti hráčům v Národní lize. Také přepsal rekord v počtu homerunů spojky v jedné sezoně, který držel Ernie Banks. V rámci svého klubu se stal nejlepším nováčkem roku v drtivé většině statistik a vyhrál tak cenu pro Nováčka roku celé MLB.

Nakonec pomohl Rockies až do Světové série, kde sice prohráli jednoznačně 4-0 s Bostonem Red Sox, nicméně vydařenější první sezonu si kalifornský rodák nemohl přát. Velkého uznání se dočkal od člena Síně slávy Cala Ripkena mladšího. „Je velice dobrý ofenzivně, ale v defenzívě je opravdu neuvěřitelný. Má dokonalý přehled o své pozici, o všech aspektech hry. Miluji to na něm,“ řekl na adresu Tulowitkého devatenáctinásobný člen Síně slávy, který odehrál celou kariéru za Baltimore a dovedl jej k poslední Světové sérii.

Letos se Tulowitzki sice úvodní část sezony trápil a laboroval s nepříjemnými zraněními, dočkal se však kvalitního zastoupení ze strany CarGa a když se na hřiště vrátil, předváděl naprosto neuvěřitelnou sérii výborných odpalů. Nakonec si i přes bezmála dvouměsíční zranění připsal úžasných 27 homerunů, 95 stažených bodů při průměru .315 a stal se tak nejlepší spojkou v pálkařském průměru, statistice slugging, homerunech, stažených bodech, počtu úspěšných dvojautů a obranném průměru. Není tak divu, že mají Rockies zájem o prodloužení smlouvy.

Populární Tulo má již nyní dlouhodobou smlouvu na šest let, její prodloužení by mělo talentovaného hráče udržet v klubu až do roku 2020. Zatím není známo, jaké výše nabídka smlouvy dosáhla, ale všeobecně se očekává, že pokoří klubový rekord. Ten zatím drží Todd Helton, který si za devět let vydělal 141 miliónů dolarů. Tulowitzki by si měl přijít až na 160 miliónů dolarů během následujících deseti let. Do roku 2013 by mu měla platit současná smlouva, poté klub musí využít opci na rok 2014, která jej vyjde na 15 miliónů a od roku 2015 již bude platit smlouva nová. Vedení Colorada by mělo prodloužení potvrdit během dnešního dne.

Odlišná situace je v případě levorukého nadhazovače Jorgeho De La Rosy. Tomu letos smlouva končí a zájem o něj projevilo mnoho klubů MLB. Rockies jej však ztratit nehodlají a plánují mu nabídnout nový kontrakt. De La Rosa je v klubu od roku 2009 a připsal si vynikající bilanci 24 výher a 9 proher. Startoval dvaačtyřicetkrát, jeho ERA činí 4.07 a v klubu drží pozici druhého nadhazovače v rotaci. De La Rosa je ohodnocen jako volný hráč třídy A, klub mu navíc nabídl arbitráž, takže kdyby podepsal s jiným týmem, Colorado získá dvě výhodné pozice v draftu roku 2011.

Přesto nadhazovači rychle nabídlo nový kontrakt, který by podle odhadů měl hráče udržet na další tři roky. Problémem může být otázka financí – Ted Lilly podepsal s Dodgers na tři roky a obdrží 33 miliónů dolarů. Očekává se, že De La Rosa bude pravděpodobně očekávat podobnou smlouvu. Klubu se již podařilo podepsat s Ubaldem Jimenezem, Toddem Heltonem, Aaronem Cookem a Chrisem Ianettou. Pokud se dnes potvrdí podpis s Tulowitzkim a prodlouží i De La Rosa, bude se klub konečně moci podívat i na případné posily.


Průměrná známka: 1.00 (4 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Colorado Rockies | Sdílet

©2010-2024 - Redakce