Novým trenérem Mets vybrán podle předpokladů CollinsNovým trenérem Mets vybrán podle předpokladů Collins
(25. 11. 2010, 03:52:45, přečteno 1082×)

Na tiskové konferenci vedené ve značně optimistickém duchu představili v úterý newyorští Mets svého nového manažera. Podle předpokladů si vybrali zkušeného Terryho Collinse.

Na úterní tiskové konferenci představil generální manažer Sandy Alderson Collinse jako dvacátého trenéra v historii klubu. Označil jej za správného muže, který by mohl klub skomírající na dně Východní divize Národní ligy oživit. Collins dostal u Mets dvouletou smlouvu, s opcí klubu do roku 2013.

„Jsem z téhle práce nadšený,“ řekl Collins krátce poté, co si oblékl dres s číslem 10, na počest kamaráda a trenéra Detroitu Jima Leylanda. „Udělám co bude v mých silách, aby to Mets přineslo úspěch a vyhráli víc zápasů. Chceme být ve hře až do příštího října,“ řekl s narážkou na přání dovést klub až do Světové série. „Osobnosti tu jsou. Energie tady je. Co musíme udělat teď, je začít konat.“

Collins zvítězil ve volbe, ve které mělo vedení klubu na výběr čtyři kandidáty. Rozhodly zejména zkušenosti, které má Collins ze všech kandidátů největší. Rozhodnutí tak široká baseballová veřejnost již předem očekávala. Neúspěšní Chip Hale, Bob Melvin a Wally Backman však zůstanou u klubu zaměstnáni. Hale se vrátí na svoji pozici kouče na třetí metě, Backman bude trénovat v nižší lize.

V letech 1994-96 trénoval Astros, 1997-99 Angels. Ve všech pěti sezónách své týmy dovedl vždy na druhé místo v divizi. V letech 2007-8 trénoval klub japonské baseballové ligy Orix. V roce 2009 vedl reprezentaci Číny na turnaji World Baseball Classic. Naposledy působil v organizaci New York Mets jako koordinátor na hřišti v nižší lize.

Mezi hráči je Collins jako trenér poměrně nepopulární, neboť vyznává náročný styl tréninku. Vztahy v kabině jsou tak často chladné, což dokladuje i jeho rezignace na trenéra Angels pouhých 29 zápasů před koncem sezóny 1999 po revoltě hráčů. Předčasně odešel i od týmu Orix. „Zaručím vám, že to se tady nestane,“ řekl Collins. „Nejsem ztělesnění zla, jak mě za něj lidé pokládají,“ dodal.

Před Collinsem stojí úkol oživit tým, který v letošní sezóně skončil se zápisem 79-83. Mezi problémy, které klub nejvíce trápily, byla např. nepříliš povedená sezóna levého polaře Jasona Baye, zranění kolene středního polaře Carlose Beltrana nebo zdravotní a osobní problémy zakončujícího nadhazovače Francisca Rodrigueze.

Collins nahrazuje Jerryho Manuela, který byl spolu s generálním manažerem vyhozen v říjnu. Trenér nadhazovačů Dan Warthen zůstane na svém místě. S trenérem pálky Howardem Johnsonem a bullpenu Randy Niemannem budou nově podepsány smlouvy. O novém trenérovi lavičky budou Mets ještě diskutovat.


Průměrná známka: 1.00 (3 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: honzarichtar | Kategorie: Aktuality | Sdílet

©2010-2024 - Redakce