Joe Girardi po podpisu nové smlouvyTrenérská sestava Yankees kompletní
(23. 11. 2010, 11:34:08, přečteno 1706×)

V předchozích dnech Yankees prodloužili smlouvu s trenérem Joem Girardim a také trenérem pálkařů Kevinem Longem. Nyní je trenérská sestava kompletní, na uvolněné místo po Davu Eilandovi nastupuje Larry Rothschild. Nyní si pojďme prohlédnout detaily jednotlivých smluv.

Girardi jako cíl č. 1
Těsně po vyřazení z finále Americké ligy vedení Yankees ohlásilo, že podpis nové smlouvy se současným trenérem bude jejich hlavní prioritou. A také se tak stalo a zpráva o nové smlouvě byla brzo na světě. Jedná se znovu o tříletý kontrakt a tentokrát na celkovou hodnotu 9 miliónů dolarů. Předchozí smlouva měla hodnotu 7,5 mil. dolarů, takže si Girardi ročně polepší o 500 000 a to nemluvíme o stejném bonusu za finále ligy či Světovou sérii.

46letý Girardi převzal tým od roku 2008 a dosáhl s ním od té doby nejlepší bilance v soutěži 287-199. První rok sice Yankees po 13 letech chyběli v plaoff, ale následující rok získali titul a v playoff mají bilanci 16-8. Trenér, který byl kritizován skoro za všechno, od přílišné zdrženlivosti při střídání, přes přílišnou zaujatost v důležitých soubojích, až po nadměrné používání záložního chytače, si ale vydobyl respekt všech hráčů a ti milují pro něj hrát.

Další opora zůstává
Kevin Long je jako pálkařský trenér velice ceněný. Na jeho vrub jde třeba vylepšení swingu Curtise Grandersona, kterému do druhé poloviny sezóny tato analýza velice pomohla. Také již druhou sezónu sledujeme, jak dokázal pomoci Nicku Swisherovi s jeho odpaly. Nebylo tedy divu, že po podepsání smlouvy s hlavním trenérem šli Yankees tvrdě po nové smlouvě s Longem.

Kevin Long obdržel novou smlouvu na tři roky s nárůstem platu oproti původním 400 000 dolarů ročně. Long působí jako trenér pálkařů od roku 2007 a všichni hráči si ho velice cenní, ať už pro výše zmíněné úspěchy či pro jeho přístup k práci.

Kevin Long je pro všechny hráče přítelem, který jim dokáže pomoci
Kevin Long je pro všechny hráče přítelem, který jim dokáže pomoci

Poslední otazník rozluštěn
Poslední otázkou k vyřešení bylo místo trenéra nadhazovačů. Na pozici bylo uvažováno pár kandidátů jako trenér bullpenu Mike Harkey, trenér nadhazovačů týmu AAA Scott Aldred a v neposlední řadě nadhazovačský koordinátor Oaklandu Athletics Gil Patterson. Pozici ale nakonec získal Larry Rothschild, který působil posledních 9 let v týmu Cubs jako trenér nadhazovačů. Bylo očekáváno, že se Rothschild do další sezóny opět přidá ke Cubs, ale bylo mu umožněno ucházet se o pozici u Yankees.

I přes 37 let působení v baseballu prý Rothschild nezažil tak náročný přijímací pohovor. Trenér, který působil ve dvou trenérských sestavách vítězů Světové série (Reds 1990 a Marlins 1997) a byl vůbec prvním trenérem Tampy Bay Rays, strávil zhruba 8 hodin přijímacím pohovorem, kdy hlavní částí bylo studie nadhozu A.J. Burnetta. Nalezení potencionálních chyb a případných řešení. Generální manažer Brian Cashman a trenér Joe Girardi dostali odpovědi, které chtěli a Larry Rothschild následně podepsal tříletou smlouvu.

Sám k tomu řekl: „Během sezóny pracuji s videem opravdu hodně, takže to pro mě nebylo nic nového. Ale průběh přijímacího pohovoru byl tak nezvyklý, že mě ani nenapadlo, že to bude tak probíhat. Ani jsem o tom neslyšel či to někdy viděl.“ Joe Girardi, který pod Rothschildem hrál v roce 2002 jako chytač Cubs k tomu přidal: „Larry je trenér schopný dovést tým k titulu a já jsem nadšený, že jsme jeho schopnosti získali do našeho týmu. Opravdu se na práci s ním těším.“ Larry Rothschild prohlásil, že jeho první činností bude domluva s nadhazovači na osobních setkáních v tréninkovém komplexu na Floridě. Trenér Girardi spolu s generálním manažer Cashmanem nyní pracují na získání nových posil a tak nezbývá než trenérské sestavě popřát hodně štěstí.


Průměrná známka: 1.25 (4 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Carlyle | Kategorie: Aktuality | New York Yankees | Sdílet

©2010-2024 - Redakce