Zach DukePirates propustili tři hráče
(21. 11. 2010, 14:35:59, přečteno 1364×)

Pittsburgh Pirates je zatím na trhu naprosto pasivní, nyní na sebe poprvé upozornil. Kvůli hrozbě ztráty talentovaných hráčů díky tzv. „Rule 5 Draft“ se Bucks rozhodli propustit tři hráče. Jsou jimi Zach Duke, Andy LaRoche a Delwyn Young, kteří uvolnili místo talentovanějším hráčům ve čtyřicetičlenné soupisce.

Rule 5 Draft umožňuje týmům vzít do svého kádru talentované hráče ostatních týmů, kteří nejsou zařazení ve čtyřicetičlenné soupisce a nehrají tak pravidelně. Poté jim musí přislíbit umístění do své soupisky po celý rok, což je však velice nízká daň za zisk nadaného baseballisty. Většina klubů tak v současné době zařazuje své nechráněné talentované hráče na soupisku a rozhoduje se, koho místo nich uvolní. Bucks přidali do své soupisky nadhazovače Tonyho Watsona, Daniela Moskoe, Kylea McPhersona, Jeffa Lockeho a Michaela Crottu. Díky tomu je jejich čtyřicetičlenná sestava plná a je potřeba se některých hráčů zbavit.

Volba padla na Zacha Dukea, Andyho Larocheho a Delwyna Younga. Pokud by se Bucks rozhodli uplatnit arbitráž, museli by Dukemu pravděpodobně platit více jak 5 miliónů dolarů, smlouvy Larocheho a Younga by se pohybovaly kolem miliónu dolarů. Vedení se rozhodlo k překvapivému tahu, protože Duke byl považován za poměrně kvalitního nadhazovače, nicméně Pirates s ním nepočítali již před koncem sezony a snažili se jej vyměnit, bohužel však nenašli zájemce.

Duke do MLB vlétl jako blesk, vždyť byl také první volbou Pirates v draftu roku 2001. Když se pak roku 2005 dostal do MLB, připsal si vynikající bilanci 8 výher a 2 proher s celkovou ERA 1.81. Bohužel se mu nikdy nepodařilo na výkony navázat a končí svou kariéru v Pittsburgu s ERA 4.54, pětačtyřiceti výhrami a sedmdesáti prohrami. „Víme, že nebude snadné najít náhradu a jistotu na odházení 180 směn v příští sezoně. Peníze, které ušetříme propuštěním Zacha, chceme dát do klubu. Pokud bude na trhu vhodný volný hráč, rádi do něj investujeme,“ říká generální manažer klubu Neal Huntington.

LaRoche a Young do MLB zatím tolik nepronikli, přesto již nějaké starty mají. LaRoche zatím pálil s nízkým průměrem .224 a dal 22 homerunů. Generální manažer přiznává, že rozhodnutí bylo těžké, protože je velmi talentovaným hráčem, přesto upřednostnil ochranu jiných hráčů. Ještě o rok starší Delwyn Young zatím také plnil roli pouhého náhradníka a nebude pro něj úplně snadné najít si místo v MLB.

Pokud se ale podíváme na hráče, které Pirates propuštěním talentované trojce chrání, nedá se jejich rozhodnutí příliš divit. Jeff Locke je považován za jednoho z nejtalentovanějších levorukých nadhazovačů v kádru, letos házel v nižších ligách s ERA 3.56, měl dvanáct výher, pět proher a povolil pouhých 26 met zdarma v bezmála sto čtyřiceti směnách. Watson, Moskos, McPherson a Crotta mají také velkou naději na proniknutí do MLB a mají tak pro Pirates velkou hodnotu.


Průměrná známka: 1.63 (8 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Pittsburgh Pirates | Sdílet

©2010-2024 - Redakce