Edgar RenteriaPodepisování v plném proudu
(5. 11. 2010, 16:53:15, přečteno 1812×)

Vzhledem k tomu, že spousta hráčů a týmů již začala řešit využití opcí na další sezónu a další záležitostí, je současně dění v baseballu velice bohaté a to i přes to, že se nehrají žádné zápasy. Týmy sice mají čas až do 23. listopadu, ale nikdo s ničím neotálí a tak si to pojďme trochu zrekapitulovat.

San Francisco Giants
Stejně jako loni musí MVP Světové série řešit, kde bude hrát další sezónu. Nikoliv nepřekvapivě se Giants rozhodli odmítnout opci na služby Edgara Renterii v následující sezóně. Renteriovo služby by přišly Giants na 10.5 mil. dolarů, naopak propuštění je přišlo na pouhých 500 tisíc a Renteria zvažuje důchod.
Toronto Blue Jays
Velice zvláštní čin předvedlo Toronto. Nejdříve výměnou za peníze získali z Colorada chytače Miguela Oliva, u kterého následně nevyužili opci a Oliva propustili po zaplacení 500 tisíc dolarů. V současné chvíli musí Olivovi nabídnout platební arbitráž, aby něco vytěžili z jeho statusu volného hráče třídy B.

Dalším hráčem, který se v dresu Blue Jays už zřejmě neobjeví je pravoruký nadhazovač Kevin Gregg. Toronto v ruce třímalo opci na 4.5 mil. dolarů na další rok. Místo toho vyplatí Greggovi 750 tisíc dolarů a bude je čekat stejná anabáze s arbitráží jako u výše zmíněného Oliva, aby opět něco získali z třídy B.

Boston Red Sox
David Ortiz se radujeTěžká volba čekala na Rudý ponožky v otázce Davida Ortize. Nakonec se rozhodli, že využijí opci na jeho služby v následujícím roce a vyplatí Ortizovi 12.5 mil. dolarů. Ortiz chtěl jednat o dlouhodobější nové smlouvě, ale Boston se rozhodl jinak. Je pravda, že Ortiz se vzpamatoval z poklesu formy na začátku sezóny a nakonec zaznamenal velice pěkná čísla, ale evidentně chce Boston i další důkazy.

Boston se rozhodl, že i nadále využije služby Scotta Atchinsona a naopak se rozloučil s Billem Hallem a Felipem Lopeze. Atchinsonovi platí pouze o 40 tisíc víc, než je ligové minimum. Hall si s odchodem přijde na půl miliónu dolarů, ale Boston se zbavil jeho platu 9.25 mil. dolarů v další sezóně. Hall se svými výkony nedostal do lépe hodnocených volných hráčů a tak Boston neobdrží žádnou kompenzaci v podobě draftu. Naopak Lopez je třída B, takže zde BoSox může ještě očekávat nějakou kompenzaci.

Los Angeles Dodgers
Dodgers se před dvěma dny rozhodli, že využijí opce na služby Scotta Podsednika, ten ale měl jiné plány a opci ze své strany odmítl. Dodgers se zavázali platit Podsednikovi 2 mil. dolarů, každopádně 525 startů na pálce dalo Podsednikovi šanci svou opci nevyužít.
Atlanta Braves
Atlanta se po loňské silné sezóně rozhodla neprodloužit službu Rickovi Ankielovi a Kylovi Farnsworthovi. U Ankiela zaplatí 500 tisíc a zbaví se 6 mil. platu a u Farnswortha činí odstupné 250 tisíc a jeho plat měl činit 5.25 mil. dolarů. Ani v jednom případě kompenzace v podobě výběru v draftu nehrozí. Naopak další rok v dresu Atlanty setrvají Alex Gonzalez a Omar Infante. Každý bude brát 2.5 miliónu dolarů. Obzvlášť u Infanteho to nepřekvapí, vzhledem k průměru na pálce .321 a první účasti v All-Star.
Baltimore Orioles
Jak se očekávalo, Orioles nevyužili opci na služby Marka Hendricksona a vzdali se jeho platu 1.2 mil. dolarů výměnou za výkupní částku 200 tisíc dolarů. Hendrickson doplácel hlavně na hráče za sebou a a jeho ERA letos vyskočila na 5.26.
San Diego Padres
Jon Garland se rozhodl nevyužít opci na další působení v týmu Padres zvolil si odstupné 300 tisíc dolarů, namísto dvojnásobného, pokud by jeho služby odmítli sami Padres. Smlouva na další rok činila 6.75 mil. dolarů, každopádně Garland se může na základě své výkonnosti rozhlížet po dvouleté smlouvě na 15 mil. dolarů. Pokud mu bude nabídnuta arbitráž a odmítne, San Diego obdrží náhradní pozici v draftu za třídu B.

A na závěr si připomeňme, co nás čeká v následujících dnech:

9.11. Zlaté rukavice AL
10.11. Zlaté rukavice NL a Stříbrní pálkaři
15.11. Nováčci roku
16.11. Cy Young a Manažer roku pro NL
17.11. Manažer roku AL
18.11. Cy Young AL
22.11. Nejužitečnější hráč NL
23.11. Nejužitečnější hráč AL


Průměrná známka: 1.50 (6 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (10) | Autor: Carlyle | Kategorie: Aktuality | Atlanta Braves Baltimore Orioles Boston Red Sox Los Angeles Dodgers San Diego Padres San Francisco Giants Toronto Blue Jays | Sdílet

©2010-2024 - Redakce