Mark EllisA’s využili opci u Crispa a Ellise. Chavezovi kontrakt neprodloužili
(4. 11. 2010, 08:36:40, přečteno 1107×)

Již před několika dny proběhly MLB informace o tom, že Oakland chce být velice aktivním na trhu s volnými hráči a má v plánu významněji rozšířit kádr. Je však potřeba nezapomínat na současné hráče Athletics, což si uvědomuje i vedení. Výsledkem je využití opce ve smlouvě Coco Crispa a Marka Ellise. Naopak s dlouholetou oporou Ericem Chavezem již Athletics nepočítají.

Eric Chavez působil v klubu Oaklandu Ahtletic celou svou kariéru, tedy od roku 1998. Od roku 2007 ale hrál spíše sporadicky a vypadl tak z plánů klubu. Na jeho místě třetí mety se navíc chytil Kouzmanoff a Athletics jej tak nebudou postrádat. Chavez během svého působení v Oaklandu získal šestkrát Zlatou rukavici za vynikající výkony v obraně a v roce 2002 dokonce i ocenění Silver Slugger. Tehdy zaznamenal přes sto stažených bodů, více jak třicet homerunů a ve statistice slugging dosáhl čísla .513.

Výkony napodoboval i v následujících sezonách, ale k jeho smůle jej v poslední době sužují neustálá zranění. Rok 2008 začal na listině zraněných, po návratu se na ní ocitl opět a sezonu 2009 na ní zakončil. Athletics tak nehodlali riskovat využitím opce v jeho smlouvě. Ta by mu zajistila příjem 12,5 miliónů dolarů v roce 2011 a navíc by Chavez obdržel bonus 3 milióny. Raději tak klub vynaložil ušetřené finance na prodloužení dalších dvou kontraktů. Vnějšímu polaři Cocovi Crispovi vyplatí v roce 2011 5,75 milónů a Marku Ellisovi 6 miliónů dolarů.

Toto rozhodnutí bylo poměrně očekávané a těžko někoho překvapilo. Crisp zaznamenal fantastický závěr sezony. Ta byla sice poznamenána třemi zraněními, ale hned dvě jde považovat za náhodné a nešastné. V obou případech šlo o zranění malíčku při skluzu na metu. Když byl Crisp zdravý, tak měl nejlepší čísla z celého kádru. Pálkařský průměr .279, 8 homerunů a 38 stažených bodů. Nejvíce však zaujala výborná statistika 32 ukradených met v pouhých 75 zápasech. Crisp je tak vynikající hráč na čelo lineupu, navíc brilantní obránce.

„Když je na hřišti, tak klub získává velkou výhodu. Dodává našemu týmu určitou kvalitu, kterou jinak nemáme. Jsme opravdu rádi, že zde bude i v další sezoně,“ říká asistent generálního manažera David Forst. Ještě důležitější je ale Mark Ellis, který vyniká hlavně hrou v obraně. Ve své kariéře má fantastickou úspěšnost v obraně. Naprosté minimum chyb mu vytváří vynikající obranný průměr .990. Když vezmeme v úvahu všechny druhé metaře, kteří odehráli minimálně 750 zápasů v MLB, tak je v této statistice historicky druhý nejlepší.

Navíc byl letos také nejlepším z Oaklandu v pálkařském průměru. Ten činil .291 a i když produkce Ellise nebyla nijak výrazná, vedení si jej za jeho šestileté služby opravdu cení. „V obraně je jedním z nejlepších hráčů na své pozici. Navíc během posledních šesti sezon ukázal, že je prospěšný i v ofenzívě. To jsou aspekty, které jsme brali v úvahu při našem rozhodování. Nemůžete najít vhodnější příklad pro mladé hráče a jsme opravdu rádi, že v klubu zůstává,“ zakončil Forst.


Průměrná známka: 1.00 (1 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Oakland Athletics | Sdílet

©2010-2024 - Redakce